ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Γ. Ραγκούσης: Στο μέσο ενός πρωτόγνωρου πολέμου οικονομικής επιβίωσης!

«Η χώρα βρίσκεται σήμερα στο μέσο ενός πρωτόγνωρου πολέμου οικονομικής επιβίωσης», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του 2011.
Ο κ. Ραγκούσης τόνισε πως «δεν έχουμε πια περιθώριο για μισόλογα, οφείλουμε να πούμε την αλήθεια όσο ''μαλώτρα'' και αν είναι» και επεσήμανε πως το πρόβλημα της χώρας είναι το χρέος.
Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε πως «φτάσαμε στο οριστικό και αμετάκλητο τέλος και του μεταπολεμικού μοντέλου ανάπτυξης, αλλά και του πελατειακού κράτους της μεταπολίτευσης», σημειώνοντας πως «το δίλημμα της ιστορικής ευθύνης είναι ένα και είναι αμείλικτο: υποταγή ή σύγκρουση».
Όπως είπε, «για τον Πρωθυπουργό, για την κυβέρνηση, για την Κοινοβουλευτική Ομάδα, για εμάς, το δίλλημα απαντήθηκε: Και η απάντησή μας αυτή είναι οριστική, είναι απροϋπόθετη, είναι ξεκάθαρη. Σύγκρουση μέχρις εσχάτων».
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1913098

Λόγια, λόγια, λόγια (και αλογία). Άναρθρες κραυγές...
Ενώ δεν κάνουν τίποτα, λένε ότι κάνουν τα πάντα.
Ροκανίζουν το χρόνο και δεν έχουν στο νου τους τίποτα άλλο από τον εαυτό τους.
Για να δικαιολογηθούν λένε ότι το πρόβλημα είναι το χρέος, ενώ το πρόβλημα είναι το έλλειμμα και η καταστροφή της παραγωγικής μηχανής.

Λένε ότι οφείλουνε να πούνε την αλήθεια, αλλά δεν τη λένε!
Σκούζουνε μόνο και εκβάλλουν άναρθρες κραυγές.
Το καθεστώς σφαδάζει...
Ακούγονται πλέον οι οιμωγές!

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Προειδοποίηση και από Fitch για υποβάθμιση

Υπό επιτήρηση για πιθανή υποβάθμιση ανακοίνωσε ότι θέτει την αξιολόγηση BBB- της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας και ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch, μετά τις σχετικές προειδοποιήσεις από Moody's και S&P.
Η σχετική αξιολόγηση του οίκου, που θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2011, «θα εστιάσει στη δημοσιονομική βιωσιμότητα της Ελλάδας μετά τα μέτρα που ελήφθησαν φέτος στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης από ΕΕ και ΔΝΤ».
Επιπλέον, θα αξιολογήσει «τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και επίσης την πολιτική βούληση και την ικανότητα του ελληνικού κράτους να εφαρμόσει τα μέτρα επιτυχώς».

Οι ξένοι όλο και περισσότερο αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα είναι πρωτίστως πολιτικό, με την έννοια ότι αμφισβητείται πλέον τόσο η βούληση όσο και η ικανότητα της πολιτικής ηγεσίας της χώρας!

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία πρέπει να βγουν από τη ζώνη του ευρώ

Ο Αντριου Μπόσομγουερθ, στέλεχος της Pimco (Pacific Investment Management Co.), της μεγαλύτερης εταιρείας επενδύσεων ομολόγων στον κόσμο, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Pimco Europe, θεωρεί ότι η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία πρέπει να βγουν από την ευρωζώνη, εάν θέλουν την ανάκαμψη των οικονομιών τους. "Η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, χωρίς το δικό τους νόμισμα ή μεταβιβάσεις σημαντικών κεφαλαίων, δεν θα ξανασταθούν στα πόδια τους", δήλωσε ο Μπόσομγουερθ  στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, ενώ έχοντας το δικό τους νόμισμα, αυτές οι χώρες "θα είχαν τη δυνατότητα να κάνουν εξαγωγές σε χαμηλότερες τιμές" και η αύξηση των εξαγωγών τους θα οδηγούσε με τη σειρά της "στην αναγκαία οικονομική ανάπτυξη".

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο

Ας δούμε τι προβλέπει.

Α. ΔΕΚΟ (από όπου, μαζί με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, ξεκίνησε το πρόβλημα των ελλειμμάτων, του δανεισμού, της υπερχρέωσης και τελικά της υποθήκευσης της χώρας).

1. (Ψευδεπίγραφο) Πλαφόν, τέσσερα χιλιάρικα! Είναι ψευδεπίγραφο γιατί η μείωση μισθού δεν μπορεί να υπερβεί το 25%. Αν δηλαδή κάποιος παίρνει 6.000 θα πάει στα 4.500 και όχι στα 4.000. Ακόμη, οι μισθοί αυτοί μπορούν να προασαυξηθούν περαιτέρω κατά 10% λόγω "υπερωριών".
2. Δίχτυ προστασίας, 1800 ευρώ το μήνα! (για κάποιους ελάχιστους, ούτε το 10%, που είναι εκεί γύρω).
3. Μετάταξη σε άλλες θέσεις του δημοσίου για τους «υπεράριθμους», με το σύνολο των πάσης φύσεως αποδοχών τους (1800 – 4000)!

Β. Ιδιωτικός τομέας (εκεί που παλεύουν στο πέλαγος με τα μανιασμένα κύματα).

1. Τα τέσσερα χιλιάρικα είναι άπιαστο όνειρο, καμία συζήτηση για πλαφόν, δεν υπάρχει αντικείμενο!
2. Δίχτυ προστασίας τα 740 ευρώ της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας!
3. Απόλυση των «υπεράριθμων», ταμείο ανεργίας και κάτω απ’ το μπαλκόνι!

Τα σχόλια περιττεύουν. Το πράγμα μιλάει μόνο του. Το πελατειακό κράτος θωρακίζεται. Το διεφθαρμένο, διεστραμμένο και ανίκανο καθεστώς συνεχίζει απτόητο το καταστροφικό του έργο. Δεν θα σταματήσουν, παρά μόνον όταν θα έχουν καταστρέψει τη χώρα…

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Αντιρρήσεις για τη «διάσωση» της Ελλάδας από το ΔΝΤ

Σύμφωνα με σχετικό άρθρο του Τάκη Μίχα, που αναρτήθηκε στο e-rooster blog, την Παρασκευή 10-12-2010, με τον εύγλωττο τίτλο «Ελλάς όπως βδέλλα», http://e-rooster.gr/12/2010/2932,  ο Ινδός οικονομικός αναλυτής και δημοσιογράφος Σουαμινάθαν Ανκλεσάρια Αϊγιάρ (Swaminathan Anklesaria Aiyar), αρθρογράφος των Τάιμς της Ινδίας, και για πολλά έτη ανταποκριτής του Economist, διατύπωσε, σε σχετική συζήτηση που είχε μαζί του, ισχυρές ενστάσεις για τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα με επιχειρήματα όπως:«το ΔΝΤ δεν έχει απολύτως κανένα ρόλο να αναμειγνύεται στα οικονομικά της Ελλάδας. Το ΔΝΤ δημιουργήθηκε για να ασχολείται με προβλήματα ισοζυγίου πληρωμών. Η Ελλάδα – και ορισμένες άλλες χώρες της Ευρωζώνης όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία - έχουν κυρίως δημοσιονομικά πρόβληματα, όχι προβλήματα εμπορικού ισοζυγίου. Το ΔΝΤ δημιουργήθηκε - όπως το λέει και το όνομα του - ως μια νομισματική αρχή και η Ελλάδα δεν έχει νομισματικά προβλήματα, στο βαθμό που παρέδωσε τη νομισματική της εξουσία στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» και συνεχίζει:

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Στα 10 δις ευρώ εκτιμάται το «εσωτερικό» χρέος του κράτους

Σημειώνουμε από το άρθρο του Μπάμπη Παπαδημητρίου στην Καθημερινή, 5/12/2010, http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_05/12/2010_424847:

«Μέσα στη χώρα τουλάχιστον, το κράτος έχει κηρύξει στάση πληρωμών στους πιστωτές του.» και «Κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια το συνολικό ποσό των υποχρεώσεων του κράτους προς τις επιχειρήσεις. Προσεκτικοί υπολογισμοί μιλούν για 10 δισ. ευρώ. Η κρίση του κράτους διαδίδεται πλέον με απίθανα επικίνδυνο ρυθμό.»

Σε διπλανή στήλη, ο κ. Δημήτρης Μεσαδάκος, διευθυντής της ΕΛΤΕΡ, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου και τους υπουργούς κ. Ρέππα και Χρυσοχοΐδη παραπονείται για «στάση πληρωμών στα δημόσια έργα» και διερωτάται: «Εμείς του ιδιωτικού τομέα είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού;»

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

VIDEO



Α. Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης – Σεπτέμβριος 2009 (Ο κ. Παπανδρέου διαβάζει το λόγο του)

«… κι είμαι εδώ για να σας πω ρεαλιστικά, (sic) πως μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα στη χώρα, πως μπορούμε να αποκτήσουμε την Ελλάδα που όλοι οραματιζόμαστε.
… πρώτα απ’ όλα θέλω να συγκρίνετε δύο διαφορετικές πολιτικές, η μια πολιτική μιλάει για πάγωμα συντάξεων και μισθών και η άλλη μιλάει για αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό!
… πράγματι το ζήτημα δεν είναι μόνο που θα βρούμε τα έσοδα, λεφτά υπάρχουν!
… στην υγεία, θα καλύψουμε τις ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό στα νοσοκομεία!
… για την παιδεία, δέσμευσή μου το 5% του ΑΕΠ, και ένα δισεκατομμύριο ευρώ επί πλέον στον πρώτο προϋπολογισμό!
… στην οικονομία, εφαρμόζουμε άμεσα σχέδιο 100 ημερών, για την στήριξη της αγοράς, την ενίσχυση των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων, τον περιορισμό της κρατικής σπατάλης, τη στήριξη του εισοδήματος, με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, το επίδομα ανεργίας σταδιακά στο 70% του βασικού μισθού, ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας και επιτάχυνση του ΕΣΠΑ, έμμεση ρευστότητα στην αγορά, αλλαγή του «Τειρεσία», βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, δεν θα αυξήσουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων, όσους φόρους και να βάλουμε τα έσοδα θα είναι λίγα. Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά, αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, θα βαθύνουμε την ύφεση, θα μειώσουμε τα έσοδα του κράτους και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης!»

Β. Συνέντευξη στον Στέλιο Κούλογλου - Ιούνιος 2009 (Ο κ. Παπανδρέου μιλάει από στήθους, χωρίς χειρόγραφο)

«… ιδιαίτερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει τη φήμη, ούτε και την κοινωνική της (sic) δικαιοσύνη, ούτε και βεβαίως και για την αποτελεσματικότητά της (sic), το να πηγαίνει σε χώρες του … αναπτυσσόμενες και να ζητά, να τους λέει, επειδή έχετε πολλά δάνεια πρέπει να κόψετε και το πρώτο που θα κόψετε θα είναι από την παιδεία παραδείγματος χάρη, αυτές είναι επίσημες ααααα πράξεις τους (Κούλογλου – Γίνονται, γίνονται κάθε τόσο) ουσιαστικά κόβει το μέλλον της χώρας, μπορεί αυτή η χώρα να μαζέψει κάποια λίγα χρήματα για δυό χρόνια, αλλά ουσιαστικά καταδικάζει τη χώρα αυτή στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση…»

Ένα μικρό σχόλιο:

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Mathew Lynn: "Φύγετε από το ΔΝΤ! Γυρίστε στη δραχμή"

Σε συνέντευξή του στο "Πρώτο Θέμα" της Κυριακής, 28-11-2010, ο Mathew Lynn, αναλυτής του Bloomberg μιλάει χωρίς περιστροφές:
"Η Ελλάδα προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το ευρώ για να εκσυγχρονίσει την οικονομία της. Ωστόσο έχει αποτύχει ξεκάθαρα, γι' αυτό και δεν έχει νόημα να συνεχίσει την πορεία αυτή."

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Νουριέλ Ρουμπίνι: Αναδιάρθρωση χρέους ή νέα δραχμή οι επιλογές της Ελλάδας

Δυο επιλογές έχει η Ελλάδα: Να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της ή να βγει από το ευρώ, υποστήριξε ο Νουριέλ Ρουμπίνι μιλώντας στην ολλανδική ιστοσελίδα Boerse-Online.

Ο διάσημος οικονομολόγος τόνισε ότι το χρέος της Ελλάδας είναι τόσο υψηλό που η αναδιάρθρωση μοιάζει αναπόφευκτη.

Ο μόνος άλλος ρεαλιστικός τρόπος ώστε η Ελλάδα να βγει από τη δυσμενή θέση που είναι σήμερα, είναι να εγκαταλείψει το ευρώ και να τυπώσει μια «νέα δραχμή», δήλωσε ο κ. Ρουμπίνι.

Bloomberg: Παραμένει ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας

«Η στήριξη της Ελλάδας με 110 δισ. ευρώ απέτυχε να περιορίσει το κόστος δανεισμού καθώς οι επενδυτές παραμένουν προβληματισμένοι για την ικανότητα της χώρας να αποπληρώσει τα χρέη της», αναφέρει το Bloomberg σε δημοσίευμα του.Ο κίνδυνος για ελληνική χρεοκοπία παραμένει ζωντανός, όπως αναφέρεται σε ένα από τα κύρια άρθρα του πρακτορείου Bloomberg, που επισημαίνει ότι η απόδοση του 10ετούς ελληνικού κρατικού ομολόγου έχει ενισχυθεί σε υψηλότερα επίπεδα από την περίοδο προ της συμφωνίας της Αθήνας με την τρόικα.

Οι "αποστάτες", τα "δεκανίκια", και η "εθνική συνεννόηση" - Ζόμπι και άταφοι νεκροί.

Πριν καλά – καλά προλάβουν οι ξένοι επίτροποι να ολοκληρώσουν την επιθεώρηση, οι «δικοί μας» αρχίσανε τον καυγά.

Στη χρεωκοπημένη Ελλάδα, τα κόμματα δεν είναι ελεύθερες ενώσεις ελεύθερων πολιτών, αλλά στρατόπεδα, στρούγκες και μαντριά! Η αποχώρηση από ένα κόμμα είναι αποστασία. Ένας ιδιάζων ταλιμπανισμός κυριαρχεί στην κορυφή, τη στιγμή που η βάση υποφέρει και αγωνιά χωρίς ελπίδα.
Αποχώρησαν για να προχωρήσουν σε "εθνική συνεννόηση" όπως είπαν. Η εθνική συνεννόηση μας μάρανε. Και γιατί εθνική; Μήπως έχουμε τους Βούλγαρους ή τους Τούρκους να αντιμετωπίσουμε; Όχι βέβαια. Το ανίκανο, και όχι μόνο, πολιτικό σύστημα, ψάχνει τρόπο για να διασωθεί. Με πρόσχημα τη σωτηρία της χώρας που το ίδιο κατέστρεψε, προσπαθεί να βγει αλώβητο και αθώο, σκαρφιζόμενο ό,τι πιο απίθανο μπορεί κανείς να σκεφτεί.
Δεν χρειαζόμαστε δεκανίκια λένε οι άλλοι, έχουμε δίπλα μας το λαό! Δεν προκύπτει όμως κάτι τέτοιο, αν κοιτάξουμε τα νούμερα. Οι αριθμοί άλλα λένε. Ο λαός είναι βέβαιο ότι δεν είναι δίπλα τους και όλα δείχνουν ότι ετοιμάζεται να πάρει θέσεις απέναντι. Οι ένοχοι, όσο κι αν παριστάνουν τους ψύχραιμους, τρέμουν το ξέσπασμά του…

Ανοίγουν σιγά-σιγά οι ντουλάπες και τα πτώματα βγαίνουν και κυκλοφορούν ανάμεσά μας σαν ζόμπι, άταφοι νεκροί, που περιμένουν τον οριστικό ενταφιασμό τους.








Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Financial Times: Το 2011 η ελεγχόμενη πτώχευση της Ελλάδας

Πηγή: Express.gr 21/11/10-08:01

Η "επικείμενη", όπως χαρακτηρίζεται, ελεγχόμενη πτώχευση της Ελλάδας προσδιορίζεται χρονικά στο δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο του 2011 σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times με τίτλο "The Greek debt drama would be better played sooner than later", δηλαδή "To δράμα του ελληνικού χρέους θα είναι καλύτερα να παιχθεί μια ώρα αρχύτερα". Σύμφωνα με τον οικονομικό συντάκτη της εφημερίδας John Dizard, "υπάρχει διαμάχη τραπεζιτών και δικηγόρων για την κατάλληλη χρονική στιγμή που θα πρέπει να ανακοινωθεί η ελεγχόμενη πτώχευση (orderly default). Κάποιοι πιστεύουν ότι η δραματική,  σοκαριστική ανακοίνωση και η έξαλλη δημόσια αντίδραση θα έπρεπε να γίνουν στο δεύτερο τρίμηνο του 2011, ενώ άλλοι πιστεύουν πως κάποια στιγμή μέσα στο τρίτο τρίμηνο θα ήταν καταλληλότερη, ..."

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Έλλειμμα και Χρέος – Αναθεώρηση στην Αναθεώρηση!

Στο 142,7% του ΑΕΠ υπολογίζει το χρέος στο τέλος του 2010 ο  προϋπολογισμός του 2011 έναντι 144% που έλεγε προχθές η Eurostat!


Το έλλειμμα εκτιμάται στα 22 δις, ενώ η διαφορά στο χρέος 2009-2010 φτάνει τώρα τα 33 δις (με ΑΕΠ στο τέλος του 2010 232 δις). Είναι φανερό ότι λείπουν 11 δις €, για τα οποία φαίνεται ότι θα χρειαστούν πολλές «αναθεωρήσεις» μέχρι του χρόνου τέτοια εποχή για να βρεθεί που πήγαν κι από πού ξεφύτρωσαν!


Αν βέβαια μέχρι τότε είμαστε στην Ευρωζώνη, ώστε να ασχολούνται μαζί μας...

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Έλλειμμα και Χρέος – Αναθεωρημένα Στοιχεία

Στα 22 δις € προσδιορίζεται μετά την αναθεώρηση το έλλειμμα του 2010. Για το χρέος προβλέπεται ότι στο τέλος του 2010 θα φτάσει το 144% του ΑΕΠ παρακαλώ, που σημαίνει ότι θα αυξηθεί κατά 40 δις € και πλέον, έναντι των 36 δις που αυξήθηκε πέρυσι. Προφανώς και το έλλειμμα των 22 δις, με τις αναθεωρήσεις που θα ακολουθήσουν μέχρι του χρόνου τέτοια εποχή, θα φτάσει και αυτό τα 40 δις ώστε να συμφωνήσουν οι αριθμοί! Εκτός και αν υπάρχει ελληνο-ευρωπαϊκή συμφωνία να περνάνε τα κονδύλια κατ’ ευθείαν στο χρέος, ώστε το έλλειμμα να φαίνεται μικρό…

Τα νούμερα είναι τραγικά. Το χρέος καλπάζει, προφανώς μαζί με ανομολόγητες υποθήκες και άλλες «εγγυήσεις». Μήπως χάνουμε τη χώρα μας?


Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Το έλλειμμα

Εν όψει της ανακοινώσεως των αναθεωρημένων στοιχείων, παρουσιάζει ενδιαφέρον μια στοιχειώδης ανάλυση των μέχρι σήμερα ανακοινωθέντων από την Κυβέρνηση, την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ελληνική Στατιστική Αρχή στοιχείων για το Χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης (ΧΚΚ), το Ταμειακό Έλλειμμα (ΤΕ) και το Έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού (ΕΚΠ), από 1-1-2010 μέχρι σήμερα, συγκριτικά και με τα στοιχεία για το 2009.
Ενώ με βάση το μηνιαίο ΕΚΠ, μπορεί να πει κανείς ότι έχει επιτευχθεί μια σημαντική προσαρμογή, αφού εμφανίζεται μειωμένο στα 1,7 από 2,8 δις € το 2009 (κατά 39%), δεν συμβαίνει το ίδιο με το ΤΕ, που εμφανίζει πολύ μικρότερη μείωση, στα 2,1 από 2,6 δις €, και πολύ περισσότερο με το ρυθμό αύξησης του ΧΚΚ, που εμφανίζεται αυξημένος (για το εξάμηνο Ιαν. - Ιουν. 2010) στα 3,1 από 3,0 δις € to 2009! Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι το ΤΈ εκτιμήθηκε 7% μικρότερο από το ΕΚΠ, ενώ ’φέτος εμφανίζεται αυξημένο κατά 24%! Ακόμη ότι το μεν ΕΚΠ ανακοινώνεται από την Κυβέρνηση, το δε ΤΕ ανακοινώνεται από την Τράπεζα της Ελλάδος, και μάλιστα ότι ενώ κάθε μήνα η ανακοίνωση γίνεται το πολύ μέχρι τις 10 του μηνός, πριν από εκείνη για το ΕΚΠ, το Νοέμβριο έγινε μεν η ανακοίνωση για το ΕΚΠ, ενώ δεν έχει γίνει μέχρι και προχθές (12-11-2010) εκείνη για το ΤΕ!
Τέλος, τα στοιχεία είναι τραγικά. Δείχνουν ξεκάθαρα ότι το δημόσιο χρέος (ΧΚΚ), παρά τα μέτρα, αυξάνεται ταχύτερα από πέρυσι, ενώ τα στοιχεία για το έλλειμμα σαφώς αντιφάσκουν. Τι να λέει άραγε επ’ αυτού η «ανεξάρτητη» Ελληνική Στατιστική Αρχή;
Ας περιμένουμε λοιπόν την αυριανή αναθεώρηση των στοιχείων, αν και μου φαίνεται ότι τα πραγματικά στοιχεία για το 2010 θα τα μάθουμε με τις αναθεωρήσεις που θα ’ρθουν το 2011!

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Η κοινωνία ψηφίζει απελευθέρωση!

Σε μια περίοδο όπου διακυβεύονται πολλά για τη χώρα, η οποία διέρχεται από τη δυσκολότερη φάση της νεότερης ιστορίας της, είδαμε στις πρόσφατες εκλογές την κοινωνία να αποστασιοποιείται από τους παραδοσιακούς εκπροσώπους του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος. Eάν δούμε τους

Μήνυμα από την Αμερική - "Πολίτες Ενάντια στην Κρατική Σπατάλη"


Η σκηνή είναι από μια αίθουσα Κινεζικού Πανεπιστημίου. Ο καθηγητής απευθύνεται στους φοιτητές..., δες το Video.

http://www.youtube.com/watch?v=OTSQozWP-rM&feature=player_embedded

Πεκίνο, Κίνα – 2030 μ.Χ.

Γιατί τα μεγάλα έθνη αποτυγχάνουν?
Οι Αρχαίοι Έλληνες…
Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία…
Η Βρετανική Αυτοκρατορία…
Και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Αυτοί όλοι κάνουν τα ίδια λάθη
εγκαταλείποντας τις αρχές
που τους έκαναν μεγάλους.


Η Αμερική προσπάθησε να ’ξοδέψει και να φορολογήσει τον εαυτό της
Για να βγει από μια μεγάλη ύφεση
Τεράστιες «ενισχυτικές» καλούμενες δαπάνες
μαζικές αλλαγές στην υγειονομική περίθαλψη
κρατικοποιήσεις ιδιωτικών βιομηχανιών
και συντριπτικό χρέος


Βέβαια, εμείς ορίζαμε το περισσότερο από το χρέος τους
Κι έτσι τώρα δουλεύουν για ’μας!

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Δεν θα γίνουμε Ιρλανδία!

Δεν θα γίνουμε Ιρλανδία, κραύγαζε παλιότερα ο κ. Σημίτης. Δεν είμαστε Ιρλανδία, δηλώνει η Κυβέρνηση κάθε τόσο. Η Ελλάδα δεν είναι Ιρλανδία δήλωσε χθες ο κ. Παπακωνσταντίνου. Πράγματι δεν είμαστε!

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Η Ιστορία στο εδώλιο;

Το σύστημα αρνείται πεισματικά να συντονιστεί με την πραγματικότητα. Τώρα που διανύει ουσιαστικά την πιο κρίσιμη φάση του το κάνει ακόμα πιο έντονα, προδίδοντας την αδυναμία του αλλά και την αγωνία που το διακατέχει σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητά του. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, ενώ διανύουμε μια εποχή κατά την οποία το ελληνικό «κράτος» παραπαίει,

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Η «μπλόφα» των εκλογών

Δεν είναι μπλόφα δήλωσε ο Υπουργός Τύπου. «Ας περιμένουμε τα αποτελέσματα και θα δούμε», δηλώνει ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αν τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά, θα πάμε σε εκλογές.
Να πάτε σε εκλογές λέω κι εγώ. Να είστε όμως προετοιμασμένοι γι’ αυτό που θα βρείτε μπροστά σας. Γιατί αυτές οι εκλογές δεν θα γίνουν με ψηφοδέλτια, αλλά με τομάτες, αυγά, γιαούρτια και άλλα τέτοια, πλέον πρόσφορα για την περίσταση.

«Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα», επαναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός. Και βέβαια δεν υπάρχουν! Γι’ αυτό, ταυτόχρονα με την προκήρυξη των εκλογών το βράδυ της Κυριακής, κηρύξτε και στρατιωτικό νόμο, κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή κάτι παρόμοιο, γιατί ώσπου να μεσημεριάσει τη Δευτέρα θα ’χουμε τελειώσει από Τράπεζες, με τόσο κόσμο που θα ’χει τρέξει να σηκώσει τα λεφτά του…

Τρέμω και μόνο στην ιδέα ότι ο Γιώργος αυτή τη φορά δεν μπλοφάρει!

Υ.Γ. Άρκεσαν δέκα ’μέρες, από τότε που εκτόξευσε την «απειλή», για να ανέβει το διαφορικό επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου κατά 2,5 εκατοστιαίες μονάδες στο επίπεδο χρεωκοπίας (από την οποία εξακολουθεί να ισχυρίζεται πέραν πάσης λογικής ότι μας γλύτωσε!) του δυσθεώρητου και μοναδικού στον πλανήτη για στοιχειωδώς οργανωμένη χώρα 9%, που σημαίνει επιτόκιο δανεισμού 11,5%, δηλαδή 40 δις το χρόνο μόνο για τόκους!
Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι?

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Τα 110 δις και οι πολιτικές (ή μήπως ποινικές) ευθύνες?

Όποιος δεν ψηφίσει μεθαύριο τον «Γιώργο» θα πρέπει να βρει 110 δισεκατομμύρια!

Μάλιστα αυτό είναι το υπέρτατο (και ύστατο;) επιχείρημά τους. Μπορούν και βρίσκουν λεφτά, που εμείς οι κοινοί θνητοί αδυνατούμε, και αλλοίμονό μας αν δεν τους ψηφίσουμε!
Βρήκανε 110 δισεκατομμύρια, αφού πρώτα υποθήκευσαν τη Χώρα, με τρόπο που δεν αφήνει περιθώρια, υπό την δαμόκλειο σπάθη της Αγγλικής (νέο-αποικιακής) δικαιοδοσίας, σύμφωνα με τα συμφέροντα των δανειστών.
Άνθρωποι που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους, που ζουν πλουσιοπάροχα δαπάναις άλλων (ημών), μας προκαλούν ότι δεν μπορούμε να βρούμε δανεικά! Έτσι είναι, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πληρώνουμε τα δικά τους…
Ο Nouriel Roubini το είπε καθαρά. Είναι αδύνατον να εξυπηρετήσουν το χρέος τους! Αυτοί όμως εκεί! Πρέπει να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των Ευρωπαϊκών τραπεζών και της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών, αναλώμασιν ημών, που θα πληρώσουμε πολύ ακριβά όταν έρθει εκείνη η ώρα.
Προσπαθούν να μας φοβίσουν, ενώ το αντίθετο θα ‘πρεπε να γίνει. Βέβαια, η απόδοση πολιτικών ευθυνών είναι πλέον γι’ αυτούς ψωμοτύρι, γελάνε. Μόνο οι ποινικές ευθύνες θα τους έκαναν να το σκεφτούν. Ποινικές ευθύνες γι’ αυτούς που βλάπτουν τη Χώρα, που μας οδηγούν στην άβυσσο της οικονομικής εξαθλίωσης, στο όνειδος της πολιτικής υποτέλειας, που υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας, που γυρίζουν το χρόνο πίσω, πίσω κι απ’ το ’21 ακόμη!

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

3,5%!

Τα έσοδα στο δεκάμηνο Ιαν. – Οκτ. 2010 αυξήθηκαν κατά 3,5%!

Μάλιστα, μετά από τόσες αυξήσεις των φόρων στα ποτά, στα τσιγάρα, στη βενζίνη, στα ακίνητα, στις κληρονομιές, την αύξηση του ΦΠΑ (από 19 σε 23%, δηλαδή κατά 20% και πλέον), μετά το «κίνημα» των αποδείξεων, και άλλα τέτοια γραφικά, έχουμε αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά το γλίσχρο 3,5%!
Μήπως όμως έχουμε και «θάνατο» της οικονομίας? Μήπως έχουμε μπει στο «θανάσιμο σπιράλ» που πρόβλεψαν πολλοί? Λέω, μήπως ...

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Η ΔΙΑΣΩΣΗ

«Διάσωση», Ναι!, αλλά τίνος;

Ο Όθων, δευτερότοκος γιος του βασιλιά της Βαυαρίας Λουδοβίκου Α', της δυναστείας των Wittelsbach, αποβιβάστηκε στο Ναύπλιο στις 18 Ιανουαρίου 1833, σε ηλικία 18 ετών, συνοδεία τριμελούς Αντιβασιλείας, με επικεφαλής τον Άρμανσμπεργκ. Εγκαινίασε έτσι ένα καθεστώς που πρόδωσε το

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα προσέφυγε στον «μηχανισμό διάσωσης» για την αναχρηματοδότηση των δανείων της. Η χώρα επισήμως χρεωκόπησε: δεν μπορούσε να αντλήσει τα αναγκαία κεφάλαια για τη λειτουργία της, ούτε καν για την εξυπηρέτηση του χρέους της, από τις αγορές.
Η χρηματοπιστωτική της χρεωκοπία είναι έκφραση της οικονομικής της χρεωκοπίας. Υπό το βάρος αφόρητου κρατικισμού και με καθεστώς φεουδαρχικών δομών και κατευθυνόμενων διανομών, η Ελληνική οικονομία στο σύνολό της δεν είναι ανταγωνιστική, είναι ουσιαστικά ανελεύθερη, και έχει μηδαμινή πραγματική απόδοση παραγωγικότητας.
Η οικονομική χρεωκοπία της Ελλάδας συνοδεύει την πολιτιστική, εκπαιδευτική, στρατηγική και πολιτική της χρεωκοπία. Οι πολιτιστικές επιδόσεις της χώρας είναι εξαιρετικά χαμηλές. Ο ευεργετικός κύκλος ικανότητας – επιτυχίας – επιβράβευσης και απολαβής έχει συστηματικά και συνειδητά διαρραγεί, όπως και ο αντίστοιχος ανικανότητας – αποτυχίας – ψόγου και συνεπειών. Αντιθέτως, ο φαύλος κύκλος αναξιότητας – αποτυχίας – ανευθυνότητας έχει εμπεδωθεί ως συνεκτικός ιστός του Συστήματος Διακυβέρνησης της χώρας. Η παιδεία αντί να ενεργοποιεί το δυναμικό των νέων και να καλλιεργεί αξιωσύνη, γνώση και αξίες δημιουργεί στρατιές ονομαστικών «τιτλούχων» που χρειάζονται προστασία για να εργασθούν. Η χώρα έχει υποστεί στρατηγική συντριβή, δεινότερη από στρατιωτική ήττα, και το στρατηγικό βάρος της κατάντησε αρνητικό: η Ελλάδα αποτελεί μειονέκτημα για τους συσχετισμούς που την περιλαμβάνουν. Πολλά σημάδια δείχνουν φανερά τη μοχλευμένη αρνητική επιρροή της, δυσανάλογη προς το τυπικό βεληνεκές του μικρού πραγματικού μεγέθους της. Το πολιτικό της Σύστημα έχει πάψει να εκφράζει τις ενεργές ροπές της κοινωνίας και οι Θεσμικές Ηγεσίες της αποδεικνύονται ανίκανες να ανταποκριθούν ιδεολογικά, πολιτικά, τεχνοκρατικά και στελεχιακά προς τις αυξημένες απαιτήσεις των καιρών, στην μεγάλη εποχή μεταβολών που ζούμε.
Η Ελλάδα έχει από καιρό εισέλθει σε φάση καθολικής αποτυχίας, τυπική περίπτωση ουσιαστικά αποτυχημένης χώρας (failed state), παγκόσμιο παράδειγμα προς αποφυγήν.
Η Κυβέρνηση της χώρας, ανίκανη να αναλάβει τον ρόλο της και να διοικήσει τη χώρα παίρνοντας η ίδια τις πολιτικές αποφάσεις που επιβάλλουν οι τραγικές περιστάσεις, έχει απεμπολήσει την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών. Η χρεωκοπία συνοδεύεται από μοναδική υποτέλεια άνευ προηγουμένου, ακόμη και στην πολύπαθη ΝεοΕλληνική ιστορία. Ο Διεθνής Οικονομικός Ελεγχος μετα την μοναδική προηγούμενη χρεωκοπία (του 1893) δεν αποτελούσε χρηματοπιστωτική και οικονομική διακυβέρνηση της χώρας, αλλα μόνο απέβλεπε στην εξασφάλιση των δικαιωμάτων των πιστωτών, ούτε συνοδευόταν από ιδεοληψία ενσωμάτωσης της Ελλάδας σε υπερεθνικές οντότητες που δεν είναι κανονικές συμμαχίες αλλα επιχειρούμενα συγκεχυμένα υποκατάστατα κρατών με την συνεπαγόμενη συστηματική απώλεια εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας για την χώρα.
Η ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας, στο σύνολό της, για τη θλιβερή κατάντια της χώρας είναι απόλυτη, ακέραια και βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα εξουσίας. Και είναι τεράστια. Όσο η αποτυχία είναι και κολοσσιαία και αδικαιολόγητη.
Η Κοινωνία έχει καταλάβει. Το Σύστημα διακυβέρνησης της χώρας έχει προ πολλού πάψει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνίας. Επομένως πρέπει να καταργηθεί. Το Σύστημα είναι αρχές, είναι δομές και είναι πρόσωπα. Το Σύστημα απέτυχε στον συστατικό σκοπό του. Άρα πρέπει να αλλάξουν αρχές, δομές και πρόσωπα. Η Κοινωνία είναι έτοιμη και ώριμη, ένα συμπιεσμένο ελατήριο για το απαιτούμενο μεγάλο βήμα εμπρός.
Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τις ευθύνες και τους υπευθύνους για τη δραματική διάψευση των ρεαλιστικών προσδοκιών του. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να δείξουμε καθαρά τις αιτίες του τέλματος της παρακμής, στο οποίο έχει βυθίσει τη χώρα η Αναξιοκρατία, και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να εξειδικεύσουμε μια συνολική Στρατηγική ανάταξης της χώρας μέσα από την αναγέννηση του Ελληνισμού στην ίδια την Ελλάδα, και να διατυπώσουμε τους όρους για την ερχόμενη τρίτη και τελειωτική Επανάσταση της Νεώτερης Ελλάδας, μετά τις δύο μείζονες ατελέσφορες προηγούμενες: τη θεμελιακή Επανάσταση του 1821 και την επαναληπτική Επανάσταση του 1909.
Άξονας της πρωτοβουλίας μας είναι η ελευθερία, καθολική αξία του Ελληνισμού και ταυτόχρονα δυναμική ορμή του Ανύσματος της Ιστορίας στο παρόν.
Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Η Ελληνική Επανάσταση δεν δικαιώθηκε από τις εξελίξεις, το Κράτος που δημιουργήθηκε (και παρέμεινε αναλλοίωτο στις βασικές του προδιαγραφές μέχρι σήμερα) δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες. Οι βαριές κανονιστικές δομές που επιβλήθηκαν, ο συγκεντρωτικός χαρακτήρας του κράτους, ο ιδιότυπος Φεουδαρχικός Κρατισμός, δημιούργησαν ένα νέο καθεστώς ανελευθερίας, ένα Σύστημα που στέρησε από τους Έλληνες τη δυνατότητα να αναπτυχθούν σύμφωνα με τις ικανότητές τους, να αυτοπραγματωθούν στα όρια του δυναμικού τους, να ενεργήσουν δημιουργικά και να παραγάγουν το μέγιστο και βέλτιστο.
Ο ανοικείος και ανεδαφικός συγκεντρωτικός χαρακτήρας του Συστήματος το έκανε να επενδύει αντιπαραγωγικά σε μια καταπιεστική, τεχνητή τάξη και ένα συστηματικό και βαθύ πολυκανονισμό. Αυτό από τη μια μεριά εμείωνε την απόδοση της Ελληνικής κοινωνίας, από την άλλη προσανατόλιζε την δημιουργικώτερη ατομική πρωτοβουλία στην πιο ελεύθερη παραλειτουργία, κι από μια τρίτη καλλιεργούσε πελατειακές δομές παντού και διαφθορά. Έτσι το Σύστημα αναγκαία έγινε Φαυλοκρατία.
Ο Έλληνας τρέφεται και ακμάζει υπό συνθήκες μέγιστης ελευθερίας. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν πολιτιστικά ξένο. Δεν έπιασε ποτέ. Κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού του, και γνήσια να ήταν, επεχειρείτο στη λάθος κατεύθυνση: να μας μάθει τεχνητούς κανόνες, κάθε φορά περισσότερους και βαρύτερους. Έφτασε το Σύστημα να κατηγορεί την κοινωνία γιατί δεν αποδέχεται τα δεσμά της. Ότι φταίνε οι Έλληνες επειδή είναι άτακτοι, εγωιστές και ατίθασοι. Ενώ το συγκριτικό πλεονέκτημά μας είναι ακριβώς ο αγώνας αριστείας. Και γι’ αυτόν θέλουμε την ελευθερία ενός φυσικού συστήματος, όχι τους δοτούς ρόλους ενός τεχνητού. Και την συστηματική έμφαση στην οικονομική προσφορά, όχι στην συνολική ζήτηση. Οι Νεοελληνικοί εκσυγχρονισμοί ησαν θεμελιωδώς εσφαλμένοι και εκ των προτέρων καταδικασμένοι σε αποτυχία, τόσο όσο και το Σύστημα που έλεγαν να εκσυγχρονήσουν.
Στόχος μας είναι μια Νέα Αρχή και μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα υιοθετούμενο από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση που θα αναδυθεί μέσα από τα ερείπια του χρεοκοπημένου καθεστώτος και θα συγκροτηθεί με τη συμμετοχή όλων των προικισμένων παιδιών του Ελληνικού Λαού, από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Ένα Σύνταγμα που θα κατοχυρώνει την Ελευθερία των Ελλήνων, όπως ταιριάζει στην παράδοσή μας, που θα προσφέρει το κατάλληλο πλαίσιο ώστε ο κάθε πολίτης να πραγματοποιεί τους στόχους του χωρίς περιττούς περιορισμούς, καταναγκασμό ή κηδεμονία. Ένα Σύνταγμα που θα πολυμερίζει την εξουσία θεσμοθετώντας πραγματική διάκριση των εξουσιών, διαχωρισμό της σύστασης τους και ουσιαστική ανεξαρτησία της κάθε μιας από της άλλες. Που θα περιορίζει αποτελεσματικά την εξουσία στο θεσμικό της πλαίσιο ενός κατάλληλου Κράτους Νόμου με πλήρη εξασφάλιση των ελευθεριών των ατόμων και των δικαιωμάτων του πολίτη απέναντι στην αυθαιρεσία, την υπέρβαση και την κατάχρηση της εξουσίας. Που θα προνοεί για μια ισχυρή χώρα και δημιουργικά άτομα με τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
Προσβλέπουμε σε ένα Νέο και Αξιόπιστο Πολιτικό Σύστημα όπου η Διακυβέρνηση της χώρας δεν θα είναι Επικοινωνιακή Διαχείριση, που σκοπός της δεν θα είναι η νομή της εξουσίας και η φεουδαρχική διανομή του πλούτου της χώρας , που τα Συμφέροντα της Χώρας θα κρίνονται με γνώση και σε βάθος χρόνου και όχι υπό το πρόσχημα του στιγμιαίου «πολιτικού κόστους». Σε ένα Πολιτικό Σύστημα όπου η Εξουσία θα ταυτίζεται με την απόλυτη Ευθύνη και η Ηγεσία θα συνοδεύεται από πολιτιστική ωριμότητα.
Σ’ ένα πολιτικό σύστημα που θα προσελκύει και θα αναδεικνύει τους ικανότερους, με ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς. Χωρίς «πρίγκιπες» και «πριγκίπισσες» και «τίτλους ευγενείας», με αγωνιστές δοκιμασμένους στα θρανία, στην έρευνα, στην επιστήμη, στις τέχνες, στη βιομηχανία, στο εμπόριο, στις υπηρεσίες, στην καθημερινή βιοπάλη του υπάλληλου, του εργάτη, του αγρότη.
Πιστεύουμε: Πρώτον στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία. Δεύτερον, στον θεμελιακό σκοπό του κράτους που δεν είναι άλλος από την διασφάλιση της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας και ελεύθερης πρόσβασης και επιλογής παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και ευδαιμονίας των ατόμων. Και Τρίτον, στο κυριαρχικό δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησης της όταν αυτό συστηματικά και διαχρονικά δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του σύμφωνα με τις συστατικές αρχές του.
Με τη βεβαιότητα ότι εκφράζουμε την βούληση της κοινωνίας μας: Γενηθήτω.

24 Μαΐου 2010, του Αγίου Πνεύματος