ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Δεν θα γίνουμε Ιρλανδία!

Δεν θα γίνουμε Ιρλανδία, κραύγαζε παλιότερα ο κ. Σημίτης. Δεν είμαστε Ιρλανδία, δηλώνει η Κυβέρνηση κάθε τόσο. Η Ελλάδα δεν είναι Ιρλανδία δήλωσε χθες ο κ. Παπακωνσταντίνου. Πράγματι δεν είμαστε!

«Η Ιρλανδία θα τιμήσει τις χρεωστικές της υποχρεώσεις εγκαίρως» δηλώνει ο John Bruton, Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας από το 1994 μέχρι το 1997, και εξηγεί:
«Οι κερδοσκόποι που στοιχηματίζουν ότι η Ιρλανδία δεν θα πληρώσει τα κρατικά της χρέη εγκαίρως, και που ανεβάζουν το διαφορικό επιτόκιο (spread) των Ιρλανδικών ομολόγων, θα αποδειχθεί ότι κάνουν λάθος και θα χάσουν χρήματα.
Όλα τα πολιτικά κόμματα έχουν συμφωνήσει να αποδεχθούν ότι πρέπει να ληφθούν σκληρά μέτρα για να γεφυρώσουν το άνοιγμα μεταξύ δαπανών και εσόδων…
Η Ιρλανδία έχει την ικανότητα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση. Το Ινστιτούτο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών στο Δουβλίνο λέει ότι το κατά-κεφαλήν εισόδημα στην Ιρλανδία είναι τώρα αυτό που ήταν το 2000. Η χώρα βέβαια δεν ήταν τότε φτωχή….
Ακόμη και αν τα εισοδήματα στην Ιρλανδία έπρεπε να επιστρέψουν στο επίπεδο που ήσαν το 1997, όταν η παρούσα κυβέρνηση ήρθε στην εξουσία, ο λαός θα ζούσε ακόμη καλά.
Όλα τα δικαιώματα έχουν τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους. Το να είσαι μια δημοσιονομικά κυρίαρχη δημοκρατία προϋποθέτει ευθύνες, όπως και δικαιώματα. Το δικαίωμα να δανείζεσαι πηγαίνει με την υπευθυνότητα να ξεπληρώνεις. Αυτός είναι ο δρόμος που η Ιρλανδία επέλεξε ελεύθερα το 1921(1)
Ο Ιρλανδικός λαός γνωρίζει ότι μια επαναδιαπραγμάτευση του χρέους του θα επηρέαζε τη δυνατότητα της χώρας να δανειστεί, και ότι θα χρειαστεί να δανειστούμε στο μέλλον…
Ο Ιρλανδικός λαός εργάσθηκε σκληρά για να κερδίσει την οικονομική του αυτάρκεια, και δεν πρόκειται να την εγκαταλείψει εύκολα. Οι χρηματιστές της αγοράς ομολόγων μπορεί να μη δίνουν πολλή προσοχή σε τέτοια πράγματα, αλλά μια έρευνα δείχνει ότι ο Ιρλανδικός λαός είναι ο τρίτος πιο πατριωτικός στον κόσμο, μετά τους πολίτες των ΗΠΑ και τη Βενεζουέλα. Με άλλα λόγια, δεν είναι το είδος του λαού που θα αρνηθεί το χρέος του…
Ο Ιρλανδικός λαός είναι πιο λογικός απέναντι στα οδυνηρά μέτρα. Έχουν ήδη γίνει μεγάλες περικοπές, περιλαμβανομένων μειώσεων στους μισθούς…. Ο ρεαλισμός της Ιρλανδικής δημόσιας συζήτησης είναι σε αντίθεση με το θέατρο δρόμου που γίνεται στη Γαλλία…
Η Ιρλανδία έχει την πείρα και την παιδεία να κλείσει το άνοιγμα μεταξύ δαπανών και εσόδων. Ακόμη σπουδαιότερο, έχει την ιδιοσυγκρασία να παραδεχτεί τα λάθη της και να μάθει απ’ αυτά. Κάνει τη δουλειά της. Άσε τους χρηματιστές να κάνουν τη δική τους.»

Εύκολα λοιπόν αντιλαμβάνεται κανείς γιατί δεν θα γίνουμε Ιρλανδία! Η Ιρλανδία είναι αποφασισμένη να υπερασπισθεί την ανεξαρτησία της, εμείς τρέξαμε περιδεείς να «κουρνιάσουμε» στις αγκάλες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της κ. Μέρκελ...


(1) To 1921 είναι για την Ιρλανδία σχεδόν ό, τι είναι για ’μας το 1821. Η Ιρλανδία απελευθερώθηκε τότε από τη Βρετανική κυριαρχία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: