ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Bloomberg: Παραμένει ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας

«Η στήριξη της Ελλάδας με 110 δισ. ευρώ απέτυχε να περιορίσει το κόστος δανεισμού καθώς οι επενδυτές παραμένουν προβληματισμένοι για την ικανότητα της χώρας να αποπληρώσει τα χρέη της», αναφέρει το Bloomberg σε δημοσίευμα του.Ο κίνδυνος για ελληνική χρεοκοπία παραμένει ζωντανός, όπως αναφέρεται σε ένα από τα κύρια άρθρα του πρακτορείου Bloomberg, που επισημαίνει ότι η απόδοση του 10ετούς ελληνικού κρατικού ομολόγου έχει ενισχυθεί σε υψηλότερα επίπεδα από την περίοδο προ της συμφωνίας της Αθήνας με την τρόικα.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έχει ενισχυθεί στο 11,93%, ενώ προ της συμφωνίας για το μνημόνιο στις 2 Μαΐου ήταν στο 8,96%. Επισημαίνεται παράλληλα ότι τα CDSs (το κόστος ασφάλισης των ελληνικών τίτλων) είναι στο υψηλότερο επίπεδο από τις 29 Ιουνίου.

«Η στήριξη της Ελλάδας με 110 δισ. ευρώ απέτυχε να περιορίσει το κόστος δανεισμού καθώς οι επενδυτές παραμένουν προβληματισμένοι για την ικανότητα της χώρας να αποπληρώσει τα χρέη της», αναφέρει το δημοσίευμα, όπου περιλαμβάνονται δηλώσεις του αναλυτή της Matrix Corporate Capital, Bill Blain: «Η αγορά έχει ουσιαστικές αμφιβολίες για τη μακροβιότητα της ελληνικής διάσωσης. Εάν τίποτε άλλο δεν αλλάξει, η Ελλάδα θα χρειαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της».
Ο ίδιος καταλήγει λέγοντας: «Δεν μπορείς να αλλάξεις την Ελλάδα μέσα σε 12 μήνες. Τα επόμενα τρία χρόνια θα βλέπουμε συνέχεια ότι θα είναι εκτός στόχων, οπότε θα περάσουμε στο στάδιο είτε μιας άλλης διάσωσης είτε, το πιο πιθανό, μιας αναδιάρθρωσης».

Μαζί του συμφωνεί και ο οικονομολόγος της Citigroup, κ. Giada Giani, ο οποίος δηλώνει πως «παραμένουμε δύσπιστοι σχετικά με την ικανότητα της Ελλάδας να μειώσει περαιτέρω το χρέος της» και συμπληρώνει ότι «θεωρούμε απίθανο να σημειωθεί σημαντική βελτίωση στη συγκέντρωση φόρων βραχυπρόθεσμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: