ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

«Για να σωθεί η χώρα»

«Για να σωθεί η χώρα» είναι ο τίτλος άρθρου του Δ. Αβραμόπουλου στη σημερινή «Καθημερινή».

Πρόκειται για ένα κείμενο ιδιαίτερα αποκαλυπτικό....
 Αφού διαπιστώνει ότι «η κρίση βαθαίνει», ότι «η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο», ότι «η πτώχευση είναι προ των θυρών» και ότι «η ενεργός αποχή ήταν το προειδοποιητικό σήμα πριν από το ηχηρό χαστούκι προς όλους», ρίχνει την ιδέα ενός «συναινετικού ορισμού της επόμενης Βουλής ως Αναθεωρητικής», προτείνει δηλαδή συνταγματικό πραξικόπημα, δήθεν για τη σωτηρία της χώρας, στην πραγματικότητα όμως με μοναδικό στόχο τη διάσωση του καθεστώτος και όλων αυτών που οδήγησαν στη χρεωκοπία.

Ε, λοιπόν όχι! Η επόμενη Βουλή δεν θα είναι Αναθεωρητική, με συνταγματική παρατυπία, θα είναι Συντακτική Εθνοσυνέλευση, με λαϊκή πρωτοβουλία.
Δεν θα γίνει για να σώσει, αλλά για να σαρώσει το καθεστώς!
Θα σημάνει την απελευθέρωση της χώρας και την έναρξη ενός ενάρετου κύκλου από τον οποίο θα αποκλειστούν όλοι αυτοί που μας έφεραν μέχρις εδώ. Και πρώτα – πρώτα όλοι όσοι διετέλεσαν βουλευτές από το 1974 μέχρι σήμερα. Για όλους αυτούς θα διαταχθεί έλεγχος των περιουσιακών τους στοιχείων και θα δημευθούν όλα εκείνα για τα οποία δεν θα υπάρξουν επαρκείς αποδείξεις ότι προέρχονται από τίμια εργασία.
Δεν θα πάμε στο μέλλον με παλιά υλικά. Με εκφυλισμένους γόνους και ανίκανους παρατρεχάμενους.
Θα βάλουμε μπροστά τα καλύτερα παιδιά του Ελληνικού λαού, που τώρα ασφυκτιούν στο περιθώριο, αποκλεισμένα από το φαύλο καθεστώς της οικογενειοκρατίας και της κομματοκρατίας, ένα καθεστώς που δρα με ιδιοτέλεια, εναντίον της χώρας, και στρέφεται εναντίον των άξιων και ικανών.

(Σήμερα μάλιστα σχολιάζει σχετικά ο Στέφανος Κασιμάτης,  πάλι στην «Καθημερινή», ότι «οι περισσότεροι (βουλευτές) πλέον δεν έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν στη Βουλή από στήθους...»)

Δεν υπάρχουν σχόλια: