ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Το έλλειμμα

Εν όψει της ανακοινώσεως των αναθεωρημένων στοιχείων, παρουσιάζει ενδιαφέρον μια στοιχειώδης ανάλυση των μέχρι σήμερα ανακοινωθέντων από την Κυβέρνηση, την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ελληνική Στατιστική Αρχή στοιχείων για το Χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης (ΧΚΚ), το Ταμειακό Έλλειμμα (ΤΕ) και το Έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού (ΕΚΠ), από 1-1-2010 μέχρι σήμερα, συγκριτικά και με τα στοιχεία για το 2009.
Ενώ με βάση το μηνιαίο ΕΚΠ, μπορεί να πει κανείς ότι έχει επιτευχθεί μια σημαντική προσαρμογή, αφού εμφανίζεται μειωμένο στα 1,7 από 2,8 δις € το 2009 (κατά 39%), δεν συμβαίνει το ίδιο με το ΤΕ, που εμφανίζει πολύ μικρότερη μείωση, στα 2,1 από 2,6 δις €, και πολύ περισσότερο με το ρυθμό αύξησης του ΧΚΚ, που εμφανίζεται αυξημένος (για το εξάμηνο Ιαν. - Ιουν. 2010) στα 3,1 από 3,0 δις € to 2009! Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι το ΤΈ εκτιμήθηκε 7% μικρότερο από το ΕΚΠ, ενώ ’φέτος εμφανίζεται αυξημένο κατά 24%! Ακόμη ότι το μεν ΕΚΠ ανακοινώνεται από την Κυβέρνηση, το δε ΤΕ ανακοινώνεται από την Τράπεζα της Ελλάδος, και μάλιστα ότι ενώ κάθε μήνα η ανακοίνωση γίνεται το πολύ μέχρι τις 10 του μηνός, πριν από εκείνη για το ΕΚΠ, το Νοέμβριο έγινε μεν η ανακοίνωση για το ΕΚΠ, ενώ δεν έχει γίνει μέχρι και προχθές (12-11-2010) εκείνη για το ΤΕ!
Τέλος, τα στοιχεία είναι τραγικά. Δείχνουν ξεκάθαρα ότι το δημόσιο χρέος (ΧΚΚ), παρά τα μέτρα, αυξάνεται ταχύτερα από πέρυσι, ενώ τα στοιχεία για το έλλειμμα σαφώς αντιφάσκουν. Τι να λέει άραγε επ’ αυτού η «ανεξάρτητη» Ελληνική Στατιστική Αρχή;
Ας περιμένουμε λοιπόν την αυριανή αναθεώρηση των στοιχείων, αν και μου φαίνεται ότι τα πραγματικά στοιχεία για το 2010 θα τα μάθουμε με τις αναθεωρήσεις που θα ’ρθουν το 2011!

Δεν υπάρχουν σχόλια: