ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

Έλλειμμα και Χρέος – Αναθεωρημένα Στοιχεία

Στα 22 δις € προσδιορίζεται μετά την αναθεώρηση το έλλειμμα του 2010. Για το χρέος προβλέπεται ότι στο τέλος του 2010 θα φτάσει το 144% του ΑΕΠ παρακαλώ, που σημαίνει ότι θα αυξηθεί κατά 40 δις € και πλέον, έναντι των 36 δις που αυξήθηκε πέρυσι. Προφανώς και το έλλειμμα των 22 δις, με τις αναθεωρήσεις που θα ακολουθήσουν μέχρι του χρόνου τέτοια εποχή, θα φτάσει και αυτό τα 40 δις ώστε να συμφωνήσουν οι αριθμοί! Εκτός και αν υπάρχει ελληνο-ευρωπαϊκή συμφωνία να περνάνε τα κονδύλια κατ’ ευθείαν στο χρέος, ώστε το έλλειμμα να φαίνεται μικρό…

Τα νούμερα είναι τραγικά. Το χρέος καλπάζει, προφανώς μαζί με ανομολόγητες υποθήκες και άλλες «εγγυήσεις». Μήπως χάνουμε τη χώρα μας?


Δεν υπάρχουν σχόλια: