ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο

Ας δούμε τι προβλέπει.

Α. ΔΕΚΟ (από όπου, μαζί με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, ξεκίνησε το πρόβλημα των ελλειμμάτων, του δανεισμού, της υπερχρέωσης και τελικά της υποθήκευσης της χώρας).

1. (Ψευδεπίγραφο) Πλαφόν, τέσσερα χιλιάρικα! Είναι ψευδεπίγραφο γιατί η μείωση μισθού δεν μπορεί να υπερβεί το 25%. Αν δηλαδή κάποιος παίρνει 6.000 θα πάει στα 4.500 και όχι στα 4.000. Ακόμη, οι μισθοί αυτοί μπορούν να προασαυξηθούν περαιτέρω κατά 10% λόγω "υπερωριών".
2. Δίχτυ προστασίας, 1800 ευρώ το μήνα! (για κάποιους ελάχιστους, ούτε το 10%, που είναι εκεί γύρω).
3. Μετάταξη σε άλλες θέσεις του δημοσίου για τους «υπεράριθμους», με το σύνολο των πάσης φύσεως αποδοχών τους (1800 – 4000)!

Β. Ιδιωτικός τομέας (εκεί που παλεύουν στο πέλαγος με τα μανιασμένα κύματα).

1. Τα τέσσερα χιλιάρικα είναι άπιαστο όνειρο, καμία συζήτηση για πλαφόν, δεν υπάρχει αντικείμενο!
2. Δίχτυ προστασίας τα 740 ευρώ της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας!
3. Απόλυση των «υπεράριθμων», ταμείο ανεργίας και κάτω απ’ το μπαλκόνι!

Τα σχόλια περιττεύουν. Το πράγμα μιλάει μόνο του. Το πελατειακό κράτος θωρακίζεται. Το διεφθαρμένο, διεστραμμένο και ανίκανο καθεστώς συνεχίζει απτόητο το καταστροφικό του έργο. Δεν θα σταματήσουν, παρά μόνον όταν θα έχουν καταστρέψει τη χώρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: