ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010

Στα 10 δις ευρώ εκτιμάται το «εσωτερικό» χρέος του κράτους

Σημειώνουμε από το άρθρο του Μπάμπη Παπαδημητρίου στην Καθημερινή, 5/12/2010, http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_05/12/2010_424847:

«Μέσα στη χώρα τουλάχιστον, το κράτος έχει κηρύξει στάση πληρωμών στους πιστωτές του.» και «Κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια το συνολικό ποσό των υποχρεώσεων του κράτους προς τις επιχειρήσεις. Προσεκτικοί υπολογισμοί μιλούν για 10 δισ. ευρώ. Η κρίση του κράτους διαδίδεται πλέον με απίθανα επικίνδυνο ρυθμό.»

Σε διπλανή στήλη, ο κ. Δημήτρης Μεσαδάκος, διευθυντής της ΕΛΤΕΡ, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου και τους υπουργούς κ. Ρέππα και Χρυσοχοΐδη παραπονείται για «στάση πληρωμών στα δημόσια έργα» και διερωτάται: «Εμείς του ιδιωτικού τομέα είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: