ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Αντιρρήσεις για τη «διάσωση» της Ελλάδας από το ΔΝΤ

Σύμφωνα με σχετικό άρθρο του Τάκη Μίχα, που αναρτήθηκε στο e-rooster blog, την Παρασκευή 10-12-2010, με τον εύγλωττο τίτλο «Ελλάς όπως βδέλλα», http://e-rooster.gr/12/2010/2932,  ο Ινδός οικονομικός αναλυτής και δημοσιογράφος Σουαμινάθαν Ανκλεσάρια Αϊγιάρ (Swaminathan Anklesaria Aiyar), αρθρογράφος των Τάιμς της Ινδίας, και για πολλά έτη ανταποκριτής του Economist, διατύπωσε, σε σχετική συζήτηση που είχε μαζί του, ισχυρές ενστάσεις για τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα με επιχειρήματα όπως:«το ΔΝΤ δεν έχει απολύτως κανένα ρόλο να αναμειγνύεται στα οικονομικά της Ελλάδας. Το ΔΝΤ δημιουργήθηκε για να ασχολείται με προβλήματα ισοζυγίου πληρωμών. Η Ελλάδα – και ορισμένες άλλες χώρες της Ευρωζώνης όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία - έχουν κυρίως δημοσιονομικά πρόβληματα, όχι προβλήματα εμπορικού ισοζυγίου. Το ΔΝΤ δημιουργήθηκε - όπως το λέει και το όνομα του - ως μια νομισματική αρχή και η Ελλάδα δεν έχει νομισματικά προβλήματα, στο βαθμό που παρέδωσε τη νομισματική της εξουσία στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» και συνεχίζει:
«H ανησυχία, που είναι διάχυτη στον αναπτυσσόμενο κόσμο, είναι ότι το τεράστιο αυτό πακέτο βοήθειας, που δίνει το ΔΝΤ στην Ελλάδα, απογυμνώνει το διεθνή οργανισμό από τους απαιτούμενους πόρους, τους οποίους θα χρειασθεί, αν υπάρξει καμία κρίση στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Οι χώρες του G-20 αύξησαν τη συνεισφορά τους στο ΔΝΤ μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του Σεπτεμβρίου του 2008. Πολλές αναπτυσσόμενες χώρες, όπως η Ινδία, συνέβαλλαν πιστεύοντας ότι αυτά τα κεφάλαια θα χρειαστούν σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν κρίση στο μέλλον. Κανένας δεν διανοήθηκε ότι αυτά τα κεφάλαια θα χρησιμοποιούντο για να σωθεί μια σχετικά πλούσια χώρα της ευρωζώνης όπως η Ελλάδα! Και αυτό φυσικά προκαλεί οργή. Είναι σκανδαλώδες ότι οι πόροι του ΔΝΤ, στους οποίους συνεισέφεραν και φτωχές και αναπτυσσόμενες χώρες, χρησιμοποιούνται για να δοθεί προνομιακή μεταχείριση σε μια πλούσια Ευρωπαϊκή χώρα όπως η Ελλάδα! Αλλά φυσικά σήμερα οι Ευρωπαϊκές χώρες κυριαρχούν στο ΔΝΤ και αυτό εξηγεί την προνομιακή μεταχείριση της χώρας σας», και κατέληξε:
«Οι Ευρωπαϊκές χώρες έχουν αρκετά χρήματα για να σώσουν ένα μέλος του κλαμπ τους, δεν χρειάζεται να κάνουν επιδρομή στους περιορισμένους πόρους του ΔΝΤ»!

Εμείς, από τη σκοπιά μας βέβαια, πρέπει να πούμε ότι η επέμβαση του ΔΝΤ δεν "σώζει" την Ελλάδα, αλλά το διεφθαρμένο, διεστραμμένο και ανίκανο πολιτικό σύστημα. Η χώρα, αντίθετα, οδηγείται όλο και βαθύτερα στο αδιέξοδο, σε μια ατελεύτητη πορεία καταστροφής, εκτός κι αν γίνει κάτι, που όμως προς το παρόν δε φαίνεται, και εξ αιτίας της "βοήθειας" του ΔΝΤ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: