ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Η ώρα της αλήθειας, το αδιέξοδο, και οι εκλογές ως ελιγμός του καθεστώτος

Ο Γ. Πρετεντέρης στο άρθρο του με τίτλο «Πριν να είναι αργά…» στο Βήμα, Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011, επισημαίνει:
«Την περασμένη Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε ενώπιον του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠαΣοΚ. … Μέτρησα τουλάχιστον επτά βουλευτές που του είπαν: «Βγείτε και πείτε την αλήθεια!». Και συνεχίζει:
«Η πολιτική του μνημονίου δεν εξασφαλίζει την επιστροφή της χώρας στις διεθνείς αγορές, όπως είχε διαφημιστεί πέρυσι τον Μάιο. Το αντίθετο: επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το χρέος!»

Σε άλλο σημείο της εφημερίδας, δύο «λύσεις» βλέπει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, κ. Στουρμ:
«Αλύπητη μείωση στους μισθούς ή φύγετε από το ευρώ»!

«Τα πράγματα είναι δύσκολα» επισημαίνει ο κ. Παπαχελάς στο άρθρο του στην Καθημερινή, με τον επίσης χαρακτηριστικό τίτλο «Το αδιέξοδο» και: «θα χειροτερέψουν πολύ πριν βελτιωθούν», ενώ καταλήγει γράφοντας ότι «το επικείμενο σοκ θα είναι απρόσμενο και άρα καταλυτικό για το τι θα ακολουθήσει».

Τέλος, το κύριο άρθρο του Βήματος, αποφαίνεται:
«τείνει να δημιουργηθεί αδιέξοδο» και «το αδιέξοδο αίρεται ... με εκλογές...»

Οι εκλογές λοιπόν ως μεγάλο κόλπο. Ότι τάχα στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, και ότι δήθεν τη λύση θα τη δώσει ο λαός!
Στην πραγματικότητα θα προσπαθήσουν να αποποιηθούν τη χρεωκοπία και να τη φορτώσουν στο λαό… Ο λαός όμως τους έχει πλέον καταλάβει, και δεν θα τους ακολουθήσει στον κατήφορο της παρακμής που αμετανόητοι βαδίζουν.

Εκλογές θα γίνουν, όχι όμως για Βουλή αλλά για Συντακτική Εθνοσυνέλευση, με συμμετοχή όλων των Ελλήνων, και εκείνων του εξωτερικού, για ένα νέο Σύνταγμα, που θα διασφαλίζει τη λαϊκή εξουσία και όχι την κομματοκρατία, με σαφή διάκριση των εξουσιών, με άμεση εκλογή του Αρχηγού του Κράτους, αλλά και κάθε Βουλευτή, απ’ ευθείας από το εκλογικό σώμα.
Με δικαστική εξουσία ισχυρή, με λαϊκή νομιμοποίηση και συμμετοχή, χωρίς ασυλίες και άλλα τέτοια προνόμια.
Με όλους τους πολίτες να έχουν πρόσβαση στη διοίκηση του Κράτους, χωρίς μονοπώλιο των κομμάτων.
Με αποκλεισμό όλων εκείνων που, από το 1974 μέχρι σήμερα, διετέλεσαν βουλευτές των κυβερνητικών κομμάτων, που κατέστρεψαν τη χώρα!


2 σχόλια:

Μανώλης Σουλιώτης είπε...

Αιωρείται η άποψη ότι τα δύσκολα θα είναι λιγότερο δύσκολα εάν παμε σε εκλογές. Εγώ πάλι νομίζω ότι για άλλη μια φορά ψάχνουν τρόπο να εγκαταλείψουν το τιμόνι της χώρας.....με τη μόνη διαφορά ότι αυτή τη φορά το κάνουν με περισσότερο τακτ!!! Λύση στο πρόβλημα δεν μπορούν να δώσουν άνθρωποι που είναι μέρος του προβλήματος..... Το σύστημα εν'γένει παράγει χρέος....Ακόμα και εάν αύριο το πρωί μηδενιζόταν...μεθαύριο παλι χρεωμένοι θα ήμασταν.

Γιώργος Στάικος είπε...

Κύριε Σουλιώτη,
Είναι φανερό ότι το πρόβλημα είναι δομικό και δεν θέλουν να το αντιμετωπίσουν.
Καταλαβαίνουν ότι αντιμετώπιση του προβλήματος σημαίνει ταυτόχρονα και κατάρρευση του καθεστώτος της αναξιοκρατίας και των παρασιτικών κυκλωμάτων που τους περιβάλλουν, κατάρρευση του καθεστώτος τους!
Αυτή τη φορά όμως δεν πρέπει να τους δώσουμε δεύτερη ευκαιρία, πρέπει να τους σαρώσουμε...