ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Το χρέος, και η αλήθεια για το έλλειμμα

"Αυξήθηκε κατά 41,8 δισ. το 2010 το δημόσιο χρέος"
"Αξίζει να σημειωθεί ότι από το νέο χρέος των 41,8 δισ. ευρώ που προέκυψε το 2010, μόνο τα 23 δισ. ευρώ οφείλονται στο έλλειμμα του προϋπολογισμού."

Ενώ μέχρι τώρα το χρέος αυξανόταν κάθε χρόνο όσο και το ετήσιο έλλειμμα του προϋπολογισμού, ξαφνικά, για το 2010, μας προέκυψε νέα "λογιστική". Το έλλειμμα αυξήθηκε κατά 23 δις αλλά το χρέος κατά 42!
Για να μην ξεχνιόμαστε, το 2009 το έλλειμμα ήταν 36 δις και το χρέος αυξήθηκε επίσης κατά 36 δις.

Όσο για κείνη τη ρημάδα την εξεταστική για τα παραποιημένα στοιχεία ξεχάστηκε στα αζήτητα της "διαφάνειας" και του "νέου ήθους" της νέας Κυβέρνησης του Καθεστώτος...
Η χώρα ζει σε κατάσταση παρατεταμένης χρεοκοπίας και ανανεούμενου ψεύδους με επιπτώσεις που φοβάμαι ότι θα είναι ανυπολόγιστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: