ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Economist: «Παρά την εντυπωσιακή λιτότητα, η Ελλάδα μπορεί ακόμη να μην τα καταφέρει να πληρώσει όλα της τα χρέη»

"Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, ισχυρίζεται ότι η χώρα του έχει ανακτήσει την αξιοπιστία της … Η οικονομική του ομάδα λέει ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να δανειστεί ξανά… Χαροποιούνται που η περίοδος αποπληρωμής του δανείου των 110 δις € επεκτείνεται …(Αν και) η δέσμευση του κ. Παπανδρέου να αναδιατάξει τον δημόσιο τομέα δεν αμφισβητείται, ο βηματισμός της μεταρρύθμισης παραμένει ακόμη βραδύς. Στο ταξίδι της στην Αθήνα, η «τρόϊκα» (η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) διαπίστωσε ότι η Ελλάδα έχει χάσει τις προθεσμίες για μείωση των δαπανών και αύξηση των εσόδων εξαιτίας της τεράστιας γραφειοκρατίας.


Σημάδια ότι η Ελλάδα χαλαρώνει μπορεί να υπονομεύσουν κάθε ευκαιρία για ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους …

Η Ελλάδα ελπίζει να της επιτραπεί να εξαγοράσει το χρέος που κρατεί η ΕΚΤ με έκπτωση 25%, με χρήματα που θα δανειστεί από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Στους ιδιώτες ομολογιούχους μπορεί να προσφερθεί μια επιμήκυνση 10-15 ετών και ένα χαμηλότερο επιτόκιο Με μερικές τέτοιες αναδιαρθρώσεις το χρέος της Ελλάδας θα μπορούσε να περιορισθεί κατά 20-30 ποσοστιαίες μονάδες. Ακόμη όμως θα ήταν 130% του ΑΕΠ, το υψηλότερο στη ευρωζώνη.

Ακόμη και οι υποστηρικτές της Ελλάδας αμφιβάλουν αν ένα τέτοιο χρέος μπορεί να αποπληρωθεί ποτέ. Τα ετήσια πλεονάσματα του προϋπολογισμού θα ’πρεπε να ήσαν ανυπόφορα υψηλά. Λένε για μαζικές ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας… Ακόμη κι έτσι όμως, τίποτα δεν είναι πιθανό να είναι αρκετά μεγάλο για να διώξει την απειλή της χρεωκοπίας."

Δεν υπάρχουν σχόλια: