ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Οι μάταιοι λεονταρισμοί του συστήματος

Παρακολουθήσαμε προ ημερών τον κ. Πεταλωτή σε μία σπάνια ερμηνεία, να προβαίνει σε μεταμεσονύκτιες δηλώσεις εντυπωσιασμού, ισχυριζόμενος, μεταξύ άλλων, ότι η αξιοπρέπειά μας έχει και όρια. Και προφανώς μιλούσε για εθνική αξιοπρέπεια η οποία φαίνεται ότι εθίγη από τις δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας. Εκείνο που δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε είναι πώς μπορεί να γίνεται λόγος για (εθνική ή άλλου είδους) αξιοπρέπεια από κάποιους οι οποίοι πρόσφατα οδήγησαν τη χώρα σε καθεστώς εθνικής υποτέλειας… Από τις πολλές αντιφάσεις της
 νεοελληνικής μας πραγματικότητας, των έσχατων καιρών στους οποίους ζούμε. Αλλά ας ξεφύγουμε από αυτό το δίλημμα και ας στραφούμε στην ουσία των όσων είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μήπως αντέκρουσε κάτι από τα όσα ανέφεραν οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ; Όχι βέβαια. Αντιθέτως επιβεβαίωσε ότι υπάρχει θέμα «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας - και πώς να μην υπήρχε άλλωστε... Και όπου βλέπετε «αξιοποίηση» να μην αμφιβάλλετε ότι μιλάμε για πώληση ή μάλλον για ξεπούλημα, δεδομένων των δυσμενών για τη χώρα συνθηκών που υποβάλλουν και επιβάλλουν την προσφυγή σε μια τέτοια πρακτική. Τότε όμως προς τι η αντίδραση; Είναι πολύ απλό: Η πολιτική μας εξουσία θορυβήθηκε επειδή κάποιος βγήκε και είπε τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Οι ξένοι εκπρόσωποι βλέπετε δεν έχουν λόγους να σκέφτονται υστερόβουλα και να αποκρύπτουν στοιχεία. Κάνουν απλά τη δουλειά τους, αυτή για την οποία εκλήθησαν, χωρίς ηθικές και συναισθηματικές αποχρώσεις. Μιλούν χωρίς περιστροφές, σε αντίθεση με τους πολιτικούς μας οι οποίοι υποχρεούνται και υποτίθεται ότι δεσμεύονται να κάνουν το ίδιο έναντι του ελληνικού λαού. Οι δηλώσεις τους μία άμεση και λογική απόληξη έχουν: Ότι οι λογιστικές αλχημείες της κυβέρνησης οδηγούν σε ασφυξία τον τόπο και ότι πρέπει να τεθούν όρια στην οικονομική αφαίμαξη των Ελλήνων πολιτών. Το γεγονός δε ότι αυτά ανακοινώθηκαν δημόσια ήταν η αιτία που προκάλεσε την εικονική αντίδραση της πολιτικής μας εξουσίας. Αυτό ακριβώς είναι το αδύνατο σημείο των εκφραστών του πνέοντος τα λοίσθια πολιτικού μας συστήματος. Απεχθάνονται τη διαφάνεια, θέλουν να δρουν στο παρασκήνιο, επιδιώκουν συστηματικά την παραπλάνηση του ελληνικού λαού. Λειτουργούν πονηρά και ανέντιμα, σε βάρος της κοινωνίας. Η συμπεριφορά της τρόικας τους ανησύχησε, καθώς φαίνεται να αγνοούν ότι στις πραγματικά δημοκρατικές και πολιτισμένες χώρες δεν υπάρχουν ταμπού, δεν υπάρχουν άρρητες αλήθειες, δεν υπάρχει, τέλος, επίσημα θεσμοθετημένη κρατική υποκρισία… Οι θεατρινισμοί του συστήματος πάντως, ό,τι και αν μηχανεύεται για να διατηρηθεί στο απυρόβλητο, δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Εκτίθεται έτσι περισσότερο και εντός των τειχών και στο εξωτερικό, γι' αυτό και του συμπεριφέρονται αναλόγως. Η κοινωνία έχει αφυπνισθεί και το έχει ήδη από καιρό ξεγράψει, κ. Πεταλωτή. Στο εξής μπορείτε να συνεχίζετε αδιατάρακτος τον ύπνο σας, χωρίς ανούσιες μεταμεσονύκτιες εντάσεις… Καλή σας νύχτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: