ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Να γυρίσουμε ή να μη γυρίσουμε στη δραχμή;

“ … δεν υπάρχει εύκολη λύση, εκτός αν μιλάμε για το ενδεχόμενο να ξαναγυρίσουμε στη δραχμή ή να γίνουμε μια βαλκανική χώρα στην περιφέρεια της Ευρώπης. Δεν αξίζουμε, όμως, τέτοια τύχη.” αποφαίνεται ο κ. Παπαχελάς, διευθυντής της Καθημερινής, στο άρθρο του σήμερα, 13-2-2011.
Αν πάμε όμως παραμέσα, θα βρούμε στην Οικονομική Καθημερινή, το άρθρο του κ. Λαπαβίτσα, Καθηγητή Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_2_13/02/2011_432439
που συμπεραίνει ότι «Για την περιφέρεια (εννοεί της Ευρωζώνης, άρα και για την Ελλάδα) το μέλλον επιφυλάσσει οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό μαρασμό (η υπογράμμιση δική μου). Κάποια στιγμή θα το αντιληφθεί, (προφανώς η περιφέρεια, άρα και η Ελλάδα) θα προχωρήσει σε μονομερή διαγραφή του χρέους, και θα ξεκινήσει τη διαδικασία απεμπλοκής από το ευρώ.»
ενώ σημειώνει στο τέλος ότι «Η παρούσα ελληνική κυβέρνηση μάλλον δεν θα είναι εκεί για να διαπιστώσει τις ραγδαίες αλλαγές που θα ακολουθήσουν.»!
Και διερωτάται κανείς, γιατί ενώ θα καταλήξουμε εκτός ευρωζώνης και ευρώ, περνάμε όλη αυτήν την ταλαιπωρία;

Η απάντηση είναι στο ίδιο κείμενο του κ. Λαπαβίτσα πιο πάνω που επισημαίνει ότι «… η πολιτική (της) κ. Μέρκελ καθορίζεται από δύο επιδιώξεις. Πρώτον, να απαλλάξει τις τράπεζες από το χρέος και, δεύτερον, να αναγκάσει την περιφέρεια να απορροφήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της ζημίας.».
Με άλλα λόγια, για να μη χάσουν οι τράπεζες και να τιμωρηθούμε εμείς!

Μετά από όλα αυτά αξίζει να ρωτήσει κανείς, ποια είναι η τύχη που δεν αξίζουμε, «να ξαναγυρίσουμε στη δραχμή» που φοβάται ο κ. Παπαχελάς ή ο «οικονομικός, κοινωνικός και εθνικός μαρασμός» μέχρι την «απεμπλοκή μας από το ευρώ» που μας βεβαιώνει ο Καθηγητής Λαπαβίτσας;
 
«Οι δύο Ελλάδες» είναι ο τίτλος του άρθρου του διευθυντή της Καθημερινής και δεν αντέχω να μη σχολιάσω. Τι καλύτερα θα ήταν αν η Ελλάδα της εξουσίας (που είναι στα πράγματα, όπως συνήθως λέμε) άκουγε την Ελλάδα της γνώσης;

Δεν υπάρχουν σχόλια: