ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Αποκρατικοποιήσεις «μαμούθ» ...

"Οι επικεφαλής της τρόϊκας (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση ... αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ στην τετραετία. Οπως τόνισε ο εκπρόσωπος της ΕΕ, Σερβάς Ντερούζ, η χώρα θα πρέπει να αντλήσει έσοδα 50 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έως το 2015."

Πρόκειται για τρελλό ξεπούλημα, υπέρ των δανειστών, και αναβίωση του πίθου των Δαναΐδων, με βέβαιες τραγικές επιπτώσεις για το λαό και τη χώρα.
Πρέπει κάποιος να πει στον κ. Ντερούζ ότι η αποπληρωμή του χρέους με πώληση παγίων έχει νόημα μόνον αν προηγηθεί η σταθεροποίησή του με μηδενισμό του ελλείμματος. Αλλοιώς, η τρόϊκα δεν είναι τίποτα άλλο παρά "προαγωγός" τοκογλυφίας με στόχο την περιουσία του θύματος. Θύμα στην περίπτωσή μας είναι ο Ελληνικός λαός, που "ατύχησε" ως προς την πολτική ηγεσία του. Πρέπει όμως και οι "τροϊκανοί", που είναι "μορφωμένοι" άνθρωποι, να καταλάβουν ότι είναι συνυπεύθυνοι για το έγκλημα που συντελείται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: