ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

50 δις, ομολογία αποτυχίας!


Νύκτωρ, κατά το κοινώς λεγόμενο νυχτιάτικα, έσπευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να απαντήσει στους εκπροσώπους της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ λέγοντας ότι «Η συμπεριφορά τους … ήταν απαράδεκτη» και ότι «τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1933448
 
Νομίζουν στην Κυβέρνηση ότι τα πάντα είναι θέμα εντυπώσεων και σπεύδουν μόνο κάθε φορά που δημιουργούνται δυσμενείς εντυπώσεις. Το ότι η πολιτική τους έχει αποτύχει το θεωρούν δευτερεύον, αρκεί να μη δημιουργείται αυτή η εντύπωση!

Η τρόϊκα όμως, που έχει άλλες δεσμεύσεις και άλλους στόχους δεν δίστασε να ομολογήσει την αποτυχία του προγράμματος. «…η πρόοδος στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι υπερβολικά αργή» τόνισαν στις δηλώσεις τους. Δεν νομίζω ότι υπήρχε καλύτερος τρόπος για να πουν ότι δεν έχει γίνει τίποτα!
 
Ή αλλιώς, «Το πρόγραμμα είναι εντός των στόχων, αλλά δεν θα παραμείνει εντός των στόχων, χωρίς μια σημαντική, εκτεταμένη επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν.
 

Μια άλλη διπλωματική διατύπωση της αποτυχίας. Θέλει να πει ότι τίποτα βιώσιμο δεν έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής, αυτό που έχουμε κάμει είναι απλά μια τρύπα στο νερό!
Και, αντί να προτείνουν μέτρα για αντιμετώπιση του προβλήματος, στρέφονται, χωρίς αιδώ, στα ακίνητα του θύματος, ακριβώς όπως οι κοινοί τοκογλύφοι, που επιδιώκουν διασφάλιση των χρημάτων τους με οριστική καταστροφή του οφειλέτη.
 
Στο σημείο αυτό ξύπνησε η Κυβέρνηση και έθεσε θέμα «αξιοπρέπειας» όχι γιατί διαφωνεί επί της ουσίας, ότι δηλαδή το πρόγραμμα απέτυχε και, ελλείψει προτάσεων, πάμε σε γενικό ξεπούλημα, αλλά γιατί η δήλωση έγινε με τρόπο που δημιουργεί δυσμενείς εντυπώσεις! Νομίζει η Κυβέρνηση ότι θα διαχειριστεί την καταστροφή της χώρας, αλλά θα κερδίσει τις εντυπώσεις! Νομίζουν ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από «επικοινωνία», όπως έχουν τελευταία συνηθίσει να λένε την προπαγάνδα.

Τα πράγματα πλέον οδηγούνται σε κομβικό σημείο. Εφ’ όσον κύριοι της τρόϊκας αποτύχατε, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ομολογήσετε την αποτυχία σας και να ξεκουμπιστείτε να φύγετε, αντί να θέλετε να μετατραπείτε σε «ξένη ακρίδα»!
 
Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να παρουσιάσει στον Ελληνικό λαό το πρόβλημα σε όλες του τις διαστάσεις, αντί να συμπεριφέρεται σαν ένα τσούρμο που με επικοινωνιακά τερτίπια προσπαθεί να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: