ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

Θέατρο Τέχνης: Επίθεση "Τάγματος Εφόδου"?


"Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης με μολότοφ, καπνογόνα και σιδερολοστούς στο θέατρο Τέχνης στην Πλάκα, περίπου 40 λεπτά πριν την πρεμιέρα του έργου «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ, μια ιστορία του Σταθμού Λαρίσης».Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες την ώρα της επίθεσης φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ολυμπιακού, ενώ αναφέρθηκε επίσης ότι λήστεψαν και ένα άτομο, πιθανότατα, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, οπαδό του ΠΑΟΚ, ο οποίος αναζητείται για να καταθέσει.
Περίπου στις 21:10', πριν αρχίσει η παράσταση, οι επιτιθέμενοι έσπασαν τις κεντρικές πόρτες, μπήκαν στο χώρο και πέταξαν τις βόμβες, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.
Μάλιστα, κατέστρεψαν και μέρος του σκηνικού, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τραυματίστηκε και υπάλληλος. Την ώρα της επίθεσης, στο χώρο του θεάτρου βρίσκονταν περίπου 150 άτομα.
Συλλήψεις, πάντως, δεν έγιναν, καθώς η αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν αφότου τελείωσε η επίθεση και αποχώρησαν οι επιτιθέμενοι."
 
 Είναι αυθόρμητη ενέργεια, χαρακτηριστική μιας διαλυμένης κοινωνίας;
Πρόκειται για προοίμιο εξελίξεων, που ετοιμάζονται σε σκοτεινά δωμάτια; Υπάρχει σχεδιασμός; Πρόκειται για δοκιμή; Όλα είναι πιθανά!

Πρέπει ίσως να θεωρήσουμε ως πιθανή την εκδοχή να υπάρχουν δυνάμεις που "εκπαιδεύουν" ομάδες έτοιμες να ασκήσουν βια και να τρομοκρατήσουν, ομάδες που θα παίξουν το ρόλο τους όταν χρειαστεί... Νέα τάγματα εφόδου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: