ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

Η «μπλόφα» των εκλογών

Δεν είναι μπλόφα δήλωσε ο Υπουργός Τύπου. «Ας περιμένουμε τα αποτελέσματα και θα δούμε», δηλώνει ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αν τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά, θα πάμε σε εκλογές.
Να πάτε σε εκλογές λέω κι εγώ. Να είστε όμως προετοιμασμένοι γι’ αυτό που θα βρείτε μπροστά σας. Γιατί αυτές οι εκλογές δεν θα γίνουν με ψηφοδέλτια, αλλά με τομάτες, αυγά, γιαούρτια και άλλα τέτοια, πλέον πρόσφορα για την περίσταση.

«Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα», επαναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός. Και βέβαια δεν υπάρχουν! Γι’ αυτό, ταυτόχρονα με την προκήρυξη των εκλογών το βράδυ της Κυριακής, κηρύξτε και στρατιωτικό νόμο, κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή κάτι παρόμοιο, γιατί ώσπου να μεσημεριάσει τη Δευτέρα θα ’χουμε τελειώσει από Τράπεζες, με τόσο κόσμο που θα ’χει τρέξει να σηκώσει τα λεφτά του…

Τρέμω και μόνο στην ιδέα ότι ο Γιώργος αυτή τη φορά δεν μπλοφάρει!

Υ.Γ. Άρκεσαν δέκα ’μέρες, από τότε που εκτόξευσε την «απειλή», για να ανέβει το διαφορικό επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου κατά 2,5 εκατοστιαίες μονάδες στο επίπεδο χρεωκοπίας (από την οποία εξακολουθεί να ισχυρίζεται πέραν πάσης λογικής ότι μας γλύτωσε!) του δυσθεώρητου και μοναδικού στον πλανήτη για στοιχειωδώς οργανωμένη χώρα 9%, που σημαίνει επιτόκιο δανεισμού 11,5%, δηλαδή 40 δις το χρόνο μόνο για τόκους!
Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι?

Δεν υπάρχουν σχόλια: