ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Πανικός με επιστολές, ανταρσίες, άσφαιρους νόμους, ημερίδες και μερεμέτια στον Εθνικό Κήπο

Σοφία Βούλτεψη

Με επιστολές που παραπέμπουν σε προηγηθείσες ομαδικές ψυχοθεραπείες, μίνι-ανταρσίες, προτάσεις για… ημερίδες στη Βουλή με θέμα τους προπηλακισμούς πολιτικών, έναν νέο άσφαιρο νόμο για δίκες – εξπρές πολιτικών και έναν… εξωραϊσμό του Εθνικού Κήπου, αντιδρά το πολιτικό σύστημα και τμήμα της πνευματικής ελίτ της χώρας, τόσο στις συνεχιζόμενες συγκεντρώσεις στις πλατείες, όσο και σε επαναλαμβανόμενα επεισόδια επιθέσεων. 
Η κατάσταση κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ελέγχου και το γεγονός οδηγεί σε σπασμωδικές ενέργειες προερχόμενες από διάφορες πλευρές.
Στο πλαίσιο αυτό των ασφυκτικών πιέσεων, αποκορύφωμα των οποίων υπήρξαν χωρίς αμφιβολία τα γεγονότα στην Κέρκυρα, (όταν Έλληνες και ξένοι βουλευτές αναγκάστηκαν να επιβιβαστούν σε καΐκι και να φυγαδευτούν νύχτα), εντάσσεται και ο χθεσινός πυρετός επιστολών.
Οι 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό ζητούν ενημέρωση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αλλά και εξηγήσεις για την μέχρι σήμερα αποτυχία του μνημονίου, «αγανάκτησαν» βραδυφλεγώς, καθώς βλέπουν να διογκώνονται οι αντιδράσεις για τις συνέπειες της προσφυγής της χώρας στο Μνημόνιο, μία από τις οποίες είναι και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ολοκληρώνεται σήμερα.
Προς το παρόν δεν έχει καταστεί σαφές αν σκοπεύουν να ψηφίσουν ή όχι το Μεσοπρόθεσμο, αλλά η χθεσινή «ανταρσία» τους δεσμεύει επί των μελλοντικών κινήσεών τους. Σε μια τέτοια περίπτωση, η προσφυγή στις κάλπες θεωρείται απολύτως βέβαιη.
Σε περίπτωση υπαναχώρησης και υπερψήφισης του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος, το μόνο που θα έχουν πετύχει είναι να καταφέρουν ένα ακόμη πλήγμα στην παράταξή τους και στην ίδια τους την πολιτική καριέρα.
Η χθεσινή επιστολογραφία περιλάμβανε και την «έκκληση» 32 προσωπικοτήτων από τον χώρο του πνεύματος, των τεχνών και των επιστημών, υπέρ, ουσιαστικά, της συναίνεσης και καλώντας τον πολιτικό κόσμο να αναλάβει τις ευθύνες του και να πράξει το καθήκον του, χωρίς όμως να προσδιορίζουν ποιο ακριβώς είναι αυτό το καθήκον.
Από τα συμφραζόμενα προκύπτει πάντως πως η λύση που προτείνουν είναι η πολυπόθητη συναίνεση, ουσιαστικά κλείνοντας τα μάτια στις λαϊκές διαμαρτυρίες, στις οποίες δεν κάνουν καμιά αναφορά!
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος μιλώντας στη Βουλή, και αφού κάλεσε τους συναδέλφους του να κρατήσουν «ψηλά το κεφάλι», είπε πως το θέμα των προπηλακισμών των πολιτικών πρέπει να αντιμετωπιστεί με… ημερίδα στο κοινοβούλιο, οργανώνοντας μια συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών!
Άγνωστο τι θα είχε να προσθέσει μια τέτοια συζήτηση και ποιος θα ενδιαφερόταν να την ακούσει, αλλά είναι και αυτό ένδειξη του γενικού πανικού, ο οποίος χθες το βράδυ ενισχύθηκε και από την είδηση ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής εγκλωβίστηκε από πολίτες σε ΚΑΠΗ της Αργυρούπολης.
Στο πλαίσιο αυτού του πανικού ανακοινώθηκε χθες και νέος (άσφαιρος) νόμος για εκδίκαση «εξπρές» εγκλημάτων υπουργών και άλλων κρατικών λειτουργών, που όμως ΔΕΝ θα ισχύει για τα αδικήματα που υπάγονται στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, αλλά μόνο για εγκλήματα τύπου ξεπλύματος βρώμικου χρήματος!
Το κατάπτυστο Άρθρο 86 του Συντάγματος εξακολουθεί να αποτελεί την ασπίδα των πολιτικών ανομιών και για να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις επιχειρείται ένα ακόμη πασάλειμμα.
Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Φαίνεται ότι η νυχτερινή περιπέτεια των βουλευτών σε έναν αφώτιστο και ασυντήρητο Εθνικό Κήπο οδήγησε ακριβώς χθες στην εκταμίευση κονδυλίου ύψους 300.000 περίπου ευρώ από το υπουργείο των Εσωτερικών προς τον Δήμο Αθηναίων, για να πληρωθούν δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών των εργαζομένων και για τις ανάγκες της λειτουργίας και της συντήρησής του!
Συμπέρασμα: Οι βουλευτές δεν είχαν ασχοληθεί με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Εθνικός Κήπος, αν και ζουν πλάι σ’ αυτόν, και το διαπίστωσαν όταν αναγκάστηκαν να βγουν από τα χρυσά κλουβιά και τις λιμουζίνες τους, να περπατήσουν στα σκοτεινά μονοπάτια του και να πέσουν θύματα ατυχημάτων.
Οπότε, ελήφθη αμέσως μέριμνα να δοθούν τα χρήματα για να γίνει πιο ασφαλής η… οδός διαφυγής!
http://www.elzoni.gr/html/ent/116/ent.10116.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια: