ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ι. Ραντίκοβα (Πρωθυπουργός της Σλοβακίας): Ανησυχεί ο Παπανδρέου για την έγκριση των μέτρων


Σοβαρές αμφιβολίες για το αν η ελληνική Βουλή θα εγκρίνει τα αυστηρά δημοσιονομικά μέτρα που απαιτούνται από τους δανειστές έχει εκφράσει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με την ομόλογό του από τη Σλοβακία Ιβέτα Ραντίκοβα! 
«Ο πρωθυπουργός Παπανδρέου έχει σοβαρές αμφιβολίες για το αν τα απαραίτητα μέτρα θα εγκριθούν από τη Βουλή», δήλωσε, μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή της Σλοβακίας, η κ. Ραντίκοβα, και πρόσθεσε πως «ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι προτάσεις που θα υποβάλει θα τύχουν της υποστήριξης του κοινοβουλίου», ενώ ανέφερε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, κατά την οποία ο Γ. Παπανδρέου εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την έγκριση του μεσοπρόθεσμου.

Βρήκε την ώρα ο Πρωθυπουργός μας να σκορπίσει και πάλι τον πανικό. Να μη μείνει ούτε ευρώ στις τράπεζες. Να επικρατήσει υστερία και τρόμος. Να παραδοθεί η χώρα γυμνή, τελειωμένη…
Εύλογα διερωτάται κανείς που το πάει ο Γιώργος… Ποιοι οι στόχοι του. Κάθε τόσο κι από μια τουφεκιά. Δεν κουράστηκε να πυροβολεί τη χώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: