ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

Απόλυτο προτεκτοράτο!

«… για να μη γίνει η χώρα απόλυτο προτεκτοράτο σε λίγα χρόνια …», είναι φράση του κ. Βενιζέλου από τη συζήτηση για το μεσοπρόθεσμο σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων, όπως την άκουσα με τ’ αυτιά μου πριν από λίγο στην τηλεόραση. 

Τι να πει κανείς, τι να σχολιάσει. Ο κ. Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών παραδέχεται ανοικτά ότι η χώρα είναι πλέον προτεκτοράτο, έχει χάσει την ανεξαρτησία της, και κινδυνεύει, αν δεν ψηφισθούν οι προτάσεις τους, σε λίγα χρόνια να την χάσει τελείως, να γίνει απόλυτο προτεκτοράτο!
Ντροπή, αίσχος!
Όταν ξεκινάγαμε αυτήν την προσπάθεια με τίτλο «Για μια νέα απελευθέρωση» δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα μας επιβεβαίωναν οι ίδιοι τόσο γρήγορα και τόσο κυνικά.
Η χώρα χάνεται μήνα με το μήνα, μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα.
Η ομολογία των υπευθύνων είναι συγκλονιστική.
Δεν μένει πλέον παρά ο λαός να ορθώσει το τίμιο ανάστημά του, να ανατρέψει τη θλιβερή πορεία, να σώσει τη χώρα και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους της καταστροφής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: