ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

Αναγγελία «εκτροπής»!

«ΟΙ ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ» είναι ο τίτλος του κυρίου άρθρου του «Βήματος» της Κυριακής, 5 Ιουνίου 2011, με την υπογραφή του κ. Σταύρου Ψυχάρη. «Η προ ημερών απόπειρα εισβολής «διαδηλωτών» στο κτίριο της Βουλής δεν είναι η πρώτη επίθεση στο Κοινοβούλιο», επισημαίνει.
Και διερωτάται «Τι συμβαίνει;», για να διαπιστώσει: «Είναι οι κοινωνικές συνθήκες της εποχής μας που μεταβάλλουν τη διαμαρτυρία κοινωνικών ομάδων (που νιώθουν ότι αδικούνται) σε πυριτιδαποθήκη». Εν τέλει όμως αποφαίνεται ότι «υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να προκληθεί τέτοια διασάλευση της τάξης που θα δικαιολογούσε έκτακτα μέτρα. Δηλαδή εκτροπή από τη συνταγματική τάξη»! (το θαυμαστικό δικό μου), και καταλήγει απειλητικά: «Αυτό θέλουν;»

Είναι εξόχως αποκαλυπτικό το ως άνω άρθρο. Ούτε λίγο ούτε πολύ, μας λέει ότι μπορεί να μην υπάρχουν πλέον «ανάκτορα» ή άλλοι «δεξιοί», υπάρχουν όμως δυνάμεις (ποιες άραγε;) που δεν θα ανεχτούν «μια ουσιαστική διασάλευση της δημόσιας τάξης» και η προσφυγή (ποιων άραγε;) σε «έκτακτα μέτρα» θα είναι αναπόφευκτη!
Επειδή υποθέτω ότι θα δυσκολευτούν να βρουν κανέναν παλιάτσο τύπου Παπαδόπουλου, προετοιμάζουν κάτι κυριλάτο και αναζητούν στήριξη στην κοινή γνώμη!
Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορεί κανείς να απαντήσει παρά μόνο με αποφθέγματα, όπως «Η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης» ή
« Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι»...


Δεν υπάρχουν σχόλια: