ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011

Απόδραση Γιώργου, Φάση Β'

Αφού η παραίτηση στον Σαμαρά, μη ανευρεθέντος πρωθυπουργού, απέτυχε, ο κ. Παπανδρέου προχώρησε σε ανασχηματισμό, με αναβάθμιση Βενιζέλου, που αντικειμενικά πλέον αναλαμβάνει να οδηγήσει το σκάφος του ΠΑΣΟΚ σε εκλογές, είτε τώρα, σε περίπτωση καταψήφισης του μεσοπρόθεσμου, είτε ασφαλώς τον Σεπτέμβριο, που με κάθε βεβαιότητα θα έχει εκπνεύσει ο χρόνος και το αδιέξοδο θα είναι πλήρες.
Από τη μια λοιπόν με τη «συναίνεση» με τον Σαμαρά, από την άλλη με την προαγωγή του Βενιζέλου, οι ευθύνες του Γιώργου λιγοστεύουν, και ανεπαισθήτως εξέρχεται, μιας και τα πράγματα δεν είναι όπως τα περίμενε και η νομή της εξουσίας εκτός από γλύκα περικλείει και κινδύνους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: