ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

Συναίνεση

Ο Πρωθυπουργός καλεί αύριο, Τρίτη 24 Μαΐου 2011, τους πολιτικούς αρχηγούς για να ζητήσει τη συναίνεσή τους στα «σωτήρια» μέτρα που προτίθεται να λάβει. Σωτήρια βέβαια όχι για τη χώρα αλλά για το Σύστημα!
Ένα Σύστημα πονηρών και ανίκανων κολαούζων, συσπειρωμένων γύρω από εκφυλισμένους γόνους, με ανακύκλωση από τον αλαζονικό μπούφο στον συμπλεγματικό βλάκα, με καιροφυλακτούντα τον ψευτόμαγκα της αερολογίας και στη γωνία την ολιγόνοη υπάλληλο παλαιοκομματικού πολιτικού γραφείου, ένα Σύστημα που λειτουργεί από κοινού με κάποιους αετονύχηδες, που λυμαίνονται τον τόπο, έχοντας στα χέρια τους, υπό συνθήκες αδιαφάνειας και με σκοτεινές συμφωνίες, τα μέσα διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, ένα Σύστημα που φεύγει πλέον το έδαφος κάτω από τα πόδια του και τρέμει στην ιδέα ότι πλησιάζει η ώρα που θα αντιμετωπίσει τη λαϊκή οργή.
Ψάχνουν για σανίδα σωτηρίας. Νομίζουν ότι παρά την καταστροφή της χώρας, θα μπορέσουν οι ίδιοι να διασωθούν, αν διαμορφώσουν έναν ιστό συναίνεσης που θα λειτουργήσει σαν υπνωτικό και θα κρατήσει την κοινωνία σε αδρανή χαύνωση, ενώ οι ίδιοι θα διαχειρίζονται, με το αζημίωτο πάντα, την καταστροφική πορεία!(1)
Είναι βέβαιο ότι ακούν πλέον τη βοή των επερχομένων γεγονότων, δεν ακούν όμως καλά, γιατί αλλιώς θα είχαν γίνει άφαντοι, για να γλυτώσουν!

(1) Το άνοιγμα του επιτοκίου των δεκαετών ομολόγων ξεπέρασε σήμερα τις 1400 μονάδες, από λιγότερο των 140 που ήταν προ 18μήνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: