ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Απόδραση σε αργή κίνηση (slow motion), Φάση A'

Στα 354,5 δισ. ευρώ ανήλθε το δημόσιο χρέος της χώρας στις 31 Μαρτίου 2011, σύμφωνα με τις εφημερίδες της Τρίτης, 24 Μαΐου 2011, ενώ σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2010, δηλαδή σε ετήσια βάση, η αύξησή του φτάνει τα 44,2 δισ. Ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο εφιαλτικό 19% του ΑΕΠ!
Την ίδια ημέρα ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τους πολιτικούς αρχηγούς επιζητώντας συναίνεση για την οικονομική πολιτική, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των μέτρων που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο. 
Δύο ημέρες μετά: «Δεν χορηγούμε ποτέ δάνεια εάν δεν είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα υπάρξει κενό (χρηματοδότησης)», δήλωνε η εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Καρολάιν Ατκινσον.
Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προειδοποιούσε ότι «στην περίπτωση που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν εκταμιεύσει την επόμενη δόση της βοήθειας στην Ελλάδα, το βάρος θα πέσει στους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά στη Γερμανία, τη Φινλανδία και την Ολλανδία τα κοινοβούλια δεν είναι έτοιμα για κάτι τέτοιο».
Ταυτόχρονα, προϋπόθεση για τη συνέχιση της χρηματοδότησης στην Ελλάδα είναι η συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, δήλωνε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.
Αμέσως μόλις έγιναν γνωστά όλα αυτά, ο κ. Παπανδρέου και ενώ επέστρεφε με το αεροπλάνο από το Παρίσι, πήρε τηλέφωνο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του ζητήσει να καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων επειγόντως σε σύσκεψη υπό την προεδρία του, την άλλη ημέρα, Παρασκευή, 28 Μαΐου 2011.
Όλοι νόμισαν ότι η ώρα της «απόδρασης» έφτασε και ότι ο Γιώργος θα πήγαινε σε εκλογές, προκειμένου τη «λύση» να δώσει ο λαός, όπως λέγεται. Ο κόσμος βέβαια έτρεξε στα γκισέ, και οι Τράπεζες γνώρισαν ακόμη μια μέρα αφαίμαξης.
Τελικά, στις οτώμισυ το βράδυ της Παρασκευής, τέσσαρες ολόκληρες ώρες μετά τη λήξη της σύσκεψης, ο Γιώργος δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες η Κυβέρνηση θα πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος, και θα κάνει αυτό που απαιτείται για να προφυλάξει τη χώρα και τους πολίτες από μεγάλους κινδύνους, ενώ τόνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά το 2013.
Μάλιστα, το όλο ζήτημα εντοπίστηκε σε διαφωνίες περί την φορολογία. «Ζήτησα το ζήτημα ''φορολογία'' να είναι αντικείμενο κοινής διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές μας», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.
«Ναι» σε συναίνεση μόνο όμως για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, με έμφαση στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, είναι η θέση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.
Μόνο σημείο διαφωνίας είναι πλέον αν θα συμφωνήσουν πρώτα οι δύο τους, και μετά θα πάνε στην τρόικα, όπως προτείνει ο κ. Σαμαράς, ή θα διαπραγματευτούν κατ’ ευθείαν με την τρόικα, όπως θέλει ο κ. Παπανδρέου.
Δεν νομίζω ότι θα δυσκολευθούν να βρουν τη λύση. Όταν τη βρουν, ο Γιώργος θάχει κάνει το πρώτο ανεπαίσθητο βήμα, ώστε να αποδράσει χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα. Θα ακολουθήσουν βέβαια και άλλα πολλά βήματα, όπως Κυβέρνηση με πρόσωπα κοινής αποδοχής και άλλα τέτοια, αν βέβαια δεν τους προλάβει, όλους μαζί, η χιονοστιβάδα του χρέους που συνεχώς διογκώνεται και επιταχύνεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: