ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

Μηδενική ανοχή...

Μηδενική ανοχή σε αποτρόπαια φαινόμενα όπως αυτό της 3ης Σεπτεμβρίου, δήλωσε ότι θα δείξει ο κ. Σαμαράς, στην ομιλία του σήμερα στο Ζάππειο.
Μαλιστα! Αφού δείξει (κάποια) ανοχή στην παράνομη μετανάστευση, στο παράνομο εμπόριο, στη μαύρη εργασία, στις διαρρήξεις, στις κλοπές, στις ληστείες, θα φανεί ανελέητος στις ληστείες μετά φόνου!
Θα κυνηγήσει και θα πιάσει τους φονιάδες (αν μπορέσει βέβαια, γιατί τότε θα είναι μάλλον αργά...).
Διερωτώμαι, κανείς (από τους συμβουλάτορες) δεν σκέφτηκε να εξηγήσει στον κ. Σαμαρά ότι είναι κουταμάρα να λες ότι θα δείξεις μηδενική ανοχή σε τόσο βαριά εγκλήματα, όπως ο φόνος με σκοπό τη ληστεία?
Δεν βρέθηκε κανείς να του εξηγήσει ότι η έκφραση "μηδενική ανοχή" έχει νόημα μόνο όταν αναφέρεται κανείς σε μικροπαραπτώματα και μικροπαραβάσεις, που στην Ελλάδα θεωρούνται, δυστυχώς, ψωμοτύρι?
Άραγε, τόσα να είναι τα γράμματα που έμαθε κι αυτός στην Αμερική που σπούδαζε με το φίλο του το Γιώργο?

Δεν υπάρχουν σχόλια: