ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Κυριακή, 1 Μαΐου 2011

Ο Μελέτης Μελετόπουλος προτείνει Προεδρική Δημοκρατία (βίντεο).


Στην πρόσφατη εκδήλωση μερίδας του πνευματικού κόσμου της χώρας, που έγινε στις 12-4-2011 στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, δεν μίλησαν μόνο ηλικιωμένοι πανεπιστημιακοί, όπως πολλοί έχουν υποθέσει, αλλά και νεώτεροι επιστήμονες με απόψεις εντελώς ριζοσπαστικές.
Ένας από τους ομιλητές ήταν και ο κ. Μελέτης Μελετόπουλος, ο οποίος πρότεινε άμεσα νέο Σύνταγμα και αλλαγή του πολιτικού συστήματος από Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία σε Προεδρική Δημοκρατία. Δηλαδή προτάσεις ταυτόσημες με τις δικές μας.
Κανένα καθεστωτικό ΜΜΕ φυσικά δεν θέλησε να προβάλει αυτές τις απόψεις που έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα του καθεστώτος. Μόνο το κανάλι ΚΟΝΤΡΑ ήταν εκεί και έτσι μπορείτε και εσείς να παρακολουθήσετε τι είπαν ακριβώς αυτοί οι πανεπιστημιακοί που μαζεύτηκαν εκεί για να μεταφέρουν σε μας τις αγωνίες τους.
Δείτε το βίντεο…

Το βίντεο από το http://sxoliasmoi.blogspot.com/

http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/04/blog-post_8665.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: