ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Εκλεγμένος από το λαό ο εισαγγελέας του Στρος Καν, με κλήρωση οι δικαστές

Μιλάμε και εμείς για δημοκρατία, αλλά «αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννούν οι κότες». Όλοι ασχολούμαστε με την γαργαλιστική πλευρά της υπόθεσης Στρος Καν και τα συνομωσιολογικά σενάρια, αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία σε κάτι άλλο. Ποιο είναι αυτό; Το θέμα των δημοκρατικών θεσμών που υπάρχουν εκεί, ακόμα και στον τομέα απονομής της Δικαιοσύνης.

Ο εισαγγελέας λοιπόν που κατηγορεί τον Στρος Καν, για όσους δεν το γνωρίζετε, είναι ένας δικηγόρος, εκλεγμένος από το λαό της περιοχής για να ασκήσει τα καθήκοντα του εισαγγελέα για μια συγκεκριμένη θητεία. Αν στη συνέχεια δεν κάνει καλά τη δουλειά του και δεν επανεκλεγεί, τότε ξαναγυρίζει στο δικηγορικό επάγγελμα.

Ταυτόχρονα, το δικαστήριο που θα αποφασίσει την τύχη του Στρος Καν θα αποτελείται από 16 ενόρκους, δηλαδή απλούς καθημερινούς πολίτες, οι οποίοι επιλέγονται με κλήρωση.

Είπατε τίποτα για δημοκρατία;; Ποιος έχει λοιπόν δημοκρατία; εμείς ή αυτοί; εδώ σας θέλω.

Στη δική μας την κατ' επίφαση "δημοκρατία", αντί να συμμετέχει ο λαός σε αυτές τις διαδικασίες, αντίθετα τις έχουμε παραδώσει σε ειδικούς δημοσίους υπαλλήλους (δικαστές και εισαγγελείς), απόλυτα εξαρτημένους από την εκάστοτε κυβέρνηση. Θα πείτε βέβαια ότι εμείς δεν έχουμε ανάλογη παιδεία. Αλλά ποιος φταίει γι’ αυτό; Οι πολίτες ή το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς;

Γι’ αυτό όλοι μας είμαστε βέβαιοι, για το ποια κατάληξη θα είχε η υπόθεση, αν το περιστατικό με τον κ. Στρος Καν συνέβαινε στη χώρα μας.

Ή μήπως δεν είμαστε;

Τι περιμένουμε λοιπόν; Να μας σώσει αυτό το πολιτικό σύστημα;

Ας μην κοροϊδεύουμε πλέον άλλο τους εαυτούς μας...

Τώρα είναι η ώρα των αλλαγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: