ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Η επιστροφή στη δραχμή

«Η Ελλάδα εξετάζει την αποχώρησή της από το ευρώ» ήταν ο τίτλος του γερμανικού “Spiegel” την Παρασκευή το απόγευμα, με υπέρτιτλο «Η Ελλάδα συλλογίζεται σχέδια για νέο νόμισμα», και τα τηλέφωνα πήραν φωτιά. Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου είχε το δικό του κλειστό, με αποτέλεσμα οι φήμες για επιστροφή στη δραχμή μέσα στο Σαββατοκύριακο να οργιάσουν. Τώρα όλοι περιμένουν με αγωνία πως θα ανοίξουν οι τράπεζες τη Δευτέρα το πρωί…



Συγκεκριμένα, το γερμανικό περιοδικό υποστηρίζει ότι η πληροφόρησή του προέρχεται από πηγές, που διαθέτουν πληροφορίες για την κυβερνητική δράση (στη Γερμανία), σύμφωνα με τις οποίες «η Αθήνα σκέπτεται να αποχωρήσει από τη ζώνη του ευρώ». Ακόμη, επισημαίνει ότι «τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας είναι μεγάλα» και ισχυρίζεται ότι «ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου αισθάνεται ότι δεν έχει άλλη επιλογή: το Spiegel πληροφορήθηκε από πηγές της Γερμανικής κυβέρνησης, γνώστες της καταστάσεως στην Αθήνα ότι η κυβέρνηση του Παπανδρέου σκέπτεται να εγκαταλείψει το ευρώ και να επανεισαγάγει το δικό της νόμισμα».
Και συνεχίζει: «Αναστατωμένη από τις προθέσεις της Αθήνας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε σε συνάντηση κρίσης στο Λουξεμβούργο την Παρασκευή τη νύχτα», ενώ «ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε σκοπεύει να εμποδίσει την Ελλάδα να φύγει από τη ζώνη του ευρώ αν είναι δυνατό», για να τονίσει ότι «αυτό που είναι βέβαιο, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, είναι ότι το μέτρο αυτό θα είχε καταστροφική επίπτωση στην Ευρωπαϊκή οικονομία».
Η απάντηση της Αθήνας ήρθε κάπως αργότερα με τη δήλωση του Υπουργείου Οικονομικών ότι «πρόκειται για προβοκάτσια», τόσο άκομψα, τόσο απλά!

Την ώρα που είναι κοινή διαπίστωση ότι το πρόγραμμα των 110 δις έχει αποτύχει, που τα προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας είναι εκτός ελέγχου, που το αδιέξοδο εντείνεται, η κυβέρνηση προσπαθεί να συσκοτίσει την οδυνηρή πραγματικότητα, που έχει πλέον διαμορφωθεί για τη χώρα, και αναζητά λύσεις απελπισίας σε νέο ενυπόθηκο δανεισμό για κάλυψη τρεχουσών καταναλωτικών δαπανών. Εδώ όμως νομίζω πως κάποιος θα πρέπει να τους πει ότι τυχόν υπογραφή σε τέτοια συμφωνία (ενυπόθηκου δανεισμού 50-60 δις!) θα ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία και θα επιφέρει τις ανάλογες κυρώσεις σ’ αυτούς που θα βάλουν την υπογραφή τους.

Κατά τα άλλα, η επιστροφή στη δραχμή είναι η μόνη πατριωτική λύση! Θα συνοδευτεί όμως με Συνταγματική Επανάσταση, που θα οδηγήσει σε εξοβελισμό των υπευθύνων της καταστροφής, και θα καταργήσει το καθεστώς της Κομματοκρατίας (Ολιγαρχίας, Οικογενειοκρατίας), που τρέφει το πελατειακό κράτος και εξαχρειώνει τον πολίτη και θα εγκαινιάσει μια νέα εποχή ανοιχτής Δημοκρατίας με άμεση εκλογή της Ηγεσίας, (Εκτελεστικής, Νομοθετικής και Δικαστικής, με σαφώς διακριτούς ρόλους) από τον Λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: