ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Γιατί η Ελλάδα θα έπρεπε να απορρίψει το ευρώ

Μεταφράζω μερικές φράσεις από το άρθρο του Μαρκ Βάϊσμπροτ (εκ των διευθυντών του Κέντρου Οικονομικής και Πολιτικής Έρευνας στην Αμερική) στους Τάιμς της Νέας Υόρκης: http://www.nytimes.com/2011/05/10/opinion/10weisbrot.html?_r=1

«Μερικές φορές δημιουργείται αναστάτωση στις αγορές επειδή μια κυβέρνηση απειλεί να κάνει αυτό που είναι καλό για τους πολίτες της.
Αυτό φάνηκε να συμβαίνει στην Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα, όταν το Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel έγραψε ότι η Ελληνική κυβέρνηση απειλούσε να σταματήσει να χρησιμοποιεί το ευρώ. Το ευρώ υπέστη τη χειρότερη διήμερη πτώση του από το Δεκέμβριο του 2008.
Έλληνες και Ευρωπαίοι επίσημοι αρνήθηκαν το ρεπορτάζ, αλλά μια απειλή από την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ είναι ήδη καθυστερημένη, και θα έπρεπε να είχε κιόλας ετοιμαστεί να γίνει. Όσο κι αν η κίνηση θα μπορούσε να κοστίσει βραχυπρόθεσμα, είναι απίθανο ότι το κόστος αυτό θα ήσαν μεγαλύτερο από τα πολλά χρόνια ύφεσης, στασιμότητας και μεγάλης ανεργίας που προσφέρουν οι Ευρωπαϊκές αρχές.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: