ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Ο κ. Παπανδρέου αυτοσυγχαίρεται…


Σταχυολογώ από την ομιλία του Πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο:

«… θέλω καταρχήν να σας ευχαριστήσω για τη δουλειά που έγινε τις τελευταίες εβδομάδες. Μια δουλειά που δεν ξανάγινε ποτέ στο Ελληνικό κράτος.
… για πρώτη φορά Κυβέρνηση της χώρας προχωράει στην κατάρτιση ενός τόσο τεκμηριωμένου σχεδιασμού.
… αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία μας, πετύχαμε μία πρωτοφανή σε μέγεθος συμφωνία για τη στήριξη της Ελλάδας και βάλαμε τις βάσεις για τη δημοσιονομική εξυγίανση, …
Πετύχαμε τη μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος που έχει πετύχει ποτέ η χώρα μας και οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωζώνης μέσα σε ένα χρόνο.»

Αλλά και στην κοινοβουλευτική ομάδα:

«… διαψεύσαμε το φόβο της χρεοκοπίας, μειώσαμε σε πρωτοφανή μεγέθη τα ελλείμματά μας».

Να δούμε τώρα πως είδαν οι άλλοι την ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού:

«Η ομιλία του πρωθυπουργού δεν ξεκαθάρισε το τοπίο, η αβεβαιότητα παραμένει», σχολίασε ο κ. Θ. Κρίντας της Attica Wealth Management.

Την εκτίμηση ότι «η ανακοίνωση των δημοσιονομικών στόχων που ανακοινώθηκαν δεν εξυπηρετεί κανέναν απολύτως σκοπό», εξέφρασε ο Kornelius Purps, αναλυτής ομολόγων της Unicredit, συμπληρώνοντας σκωπτικά: «Κι εγώ λέω συνεχώς στη γυναίκα μου ότι πρέπει να μειώσουμε τα έξοδα!».

«Απογοητευτικό» βρήκε το λόγο του Πρωθυπουργού ο κ. Pryce της Fitch Ratings.

Τελικό αποτέλεσμα; Στις 995 μονάδες ήταν το spread του δεκαετούς ομολόγου την ώρα της ομιλίας του Πρωθυπουργού. Στις 1080 σκαρφάλωσε τέσσερις ώρες μετά!

Τι να πώ, ομιλία νερό στο μύλο των «κερδοσκόπων»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: