ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Ένα χρόνο μετά, και η ανάσταση αργεί

Σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, κλείνει ένας χρόνος από την ημέρα, 23 Απριλίου 2010, που ο Πρωθυπουργός, κ. Γ. Α. Παπανδρέου, με φόντο το ηλιόλουστο Καστελλόριζο, ανακοίνωσε την προσφυγή της χώρας στο ταμείο «διάσωσης», που μόνο διάσωση δεν είναι. Δυστυχώς φαίνεται να επιβεβαιώνεται αυτό που φοβηθήκαμε από την αρχή. Το καθεστώς, που είναι υπεύθυνο για την καταστροφή της χώρας, βρήκε λεφτά για να συνεχίσει το απεχθές έργο του!
Ένα χρόνο μετά, και όλα τα στοιχεία βοούν ότι η κατάσταση είναι σαφώς χειρότερη, και συνεχίζει να χειροτερεύει. Ανεργία, ελλείμματα, χρέη, ύφεση, επιτόκια (κρατικών ομολόγων) στα ύψη, φυγή κεφαλαίων, ανυπαρξία επενδύσεων, αποεπένδυση! Η χώρα φτωχαίνει με πρωτοφανείς ρυθμούς.

Βρήκαν λεφτά να πληρώσουν τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τις συντάξεις. Οι υπόλοιποι, ας πρόσεχαν! Ο παραγωγικός ιστός της χώρας συρρικνώνεται και χιλιάδες συμπολίτες μας οδηγούνται στο περιθώριο, σε απόγνωση. Δεν υπάρχει γι’ αυτούς ούτε σχέδιο, ούτε χείρα βοηθείας. Ξεπερνούν τις 20 χιλιάδες το μήνα οι νέοι άνεργοι. Οι νέοι μας, σχεδόν απελπισμένοι, αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό μέσω διαδικτύου!

Η Κυβέρνηση, παρά τις επαναλαμβανόμενες μεγαλοστομίες περί μεταρρυθμίσεων, χρησιμοποιεί το χρόνο που κέρδισε με το Μνημόνιο για να διαιωνίσει το παλαιό καθεστώς, το καθεστώς που μας έφερε ως εδώ. Περιορίζεται σε ένα αναλογικό ψαλίδισμα, διατηρώντας ανέπαφη τη δομή που δημιούργησε το πρόβλημα, μια δομή παρασιτισμού και κατοχυρωμένων προνομίων για λίγους. Μια δομή βολεμένων που αναπαράγει ένα σαθρό πολιτικό σύστημα οικογενειοκρατίας, ολιγαρχίας, παρασιτισμού και ανικανότητας. Ένα σύστημα που απομυζά την κοινωνία και την εξουθενώνει. Ο λαός, αντιλαμβάνεται το αδιέξοδο και παίρνει πλέον σαφείς αποστάσεις από την πολιτική τάξη, που αδυνατεί να συντονιστεί μαζί του, που τον οδηγεί σε ασφυξία και μαρασμό.

Ένας χρόνος πέρασε χωρίς τίποτα να έχει διορθωθεί. Το ακριβώς αντίθετο φαίνεται να συμβαίνει. Καθημερινά σχεδόν, φήμες σαρώνουν την αγορά και κατεδαφίζουν ότι έχει απομείνει. Η Κυβέρνηση αδυνατεί να πάρει τις σωτήριες αποφάσεις, να δώσει ένα τέλος στην επαπειλούμενη χρεωκοπία, αφήνει τη χώρα σε μια πορεία αέναης κατάρρευσης. Νέα βάρη σωρεύονται συνεχώς. Υπό τις συνθήκες αυτές δεν υπάρχει ελπίδα. Το φαύλο καθεστώς έχει κάνει την επιλογή του. Προτιμά να θυσιάσει τη χώρα παρά να αναλάβει τις ευθύνες του.

Περιμένουμε απόψε να γιορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου. Για την Ελλάδα όμως συνεχίζεται ο γολγοθάς. Η ανάσταση αργεί. Αργεί, όσο το χρεωκοπημένο πολιτικό σύστημα συνεχίζει να διαφεντεύει τις τύχες της άτυχης χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: