ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Γελοίο ή θλιβερό?

Διαβάζω από το βιβλίο του Ματθαίου Λυνν, Χρεωκοπία: Η Ελλάδα, το Ευρώ και η κρίση του κρατικού χρέους
“Matthew Lynn, Bust: Greece, the Euro, and the Sovereign Debt Crisis”.

Στις 21 Ιουνίου 2010, ο κ. Γ. Παπανδρέου έδινε συνέντευξη στην κ. Νικολία Πεταλλίδη, του μεγάλου αμερικανικού καναλιού Fox. Γράφει λοιπόν ο κ. Λυνν:

«… η Νικολία Πεταλλίδη, ήθελε μια απάντηση σ’ αυτό ακριβώς το ερώτημα. Πως η Ελλάδα θα άρχιζε να αναπτύσσεται ξανά?
    Έχουμε το ψηλότερο δυναμικό αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη και δεν το έχουμε αναπτύξει και αυτό είναι που θα γίνει μια σπουδαία βιομηχανία. Υπάρχει ακόμη η Μεσογειακή δίαιτα, που επίσης δεν έχουμε αναπτύξει τόσο πολύ … από το ελαιόλαδο έως τα φρούτα και τα λαχανικά…»Και σχολιάζει ο συγγραφέας:
«Αιολική ενέργεια? Οποιοσδήποτε, που γνωρίζει κάτι για τη βιομηχανία αυτή, γνωρίζει ότι οι ανεμογεννήτριες έχουν πολύ ακριβή κατασκευή και συντήρηση για να αποτελέσουν βιώσιμη πηγή ενέργειας. Και η Μεσογειακή δίαιτα? Λοιπόν, ακούγεται σαν μια καλή βάση για ένα ιδιαίτερο κομμάτι σε περιοδικό για γυναίκες. Και χωρίς αμφιβολία το ελαιόλαδο είναι καλό για την καρδιά. Αλλά σαν στρατηγική για ανάκαμψη μιας οικονομίας της ευρωζώνης, και για τυχόν αποπληρωμή των 300 εκατομμυρίων ευρώ χρεών της χώρας ή τουλάχιστον των τόκων αυτού του τεράστιου ποσού, ήταν γελοίο.»

Δεν κρατήθηκε ο κ. Λυνν, και παρά το Αγγλικό του φλέγμα, χαρακτήρισε γελοία την απάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού!

Ένα χρόνο μετά, ξέρουμε ότι η απάντηση δεν ήταν μόνο γελοία αλλά και ανόητη και κυρίως θλιβερή, γιατί, στο κάτω-κάτω τα γελοία προκαλούν γέλιο, εμείς όμως νοιώθουμε θλίψη, απέραντη θλίψη, αλλά και οργή, με τα καμώματα του Πρωθυπουργού μας…







Δεν υπάρχουν σχόλια: