ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Αναδιάρθρωση... ως ευφημιστικό της χρεωκοπίας!

«Η αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους φαίνεται αναπόφευκτη» είναι ο τίτλος του άρθρου των Peter Müller, Christian Reiermann και Christoph Schult στο Γερμανικό περιοδικό Σπήγκελ σήμερα.
http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,756182,00.html
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η τελευταία παράγραφος του άρθρου:

«Στην πραγματικότητα, ο Σόϊμπλε και οι συνάδελφοί του (υπουργοί οικονομικών) εξαγριώνονται όλο και περισσότερο με τον Τρισέ. Όπως το βλέπουν, εάν ο Τρισέ πρόκειται να είναι τόσο δογματικός ως προς την απόρριψη μιας αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους, τότε θα πρέπει να εξηγήσει πως η Αθήνα υποτίθεται ότι θα μπορέσει να δανειστεί από τις αγορές αρχές του 2012, όπως προβλέπεται στο σχέδιο τακτοποίησης των οικονομικών της (μνημόνιο). Οι υπουργοί οικονομικών επιχειρηματολόγησαν στην τηλεφωνική διάσκεψη ότι αυτό δεν είναι παρά ευσεβείς πόθοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: