ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Οι «εγκληματικές» απογραφές… και η καταστροφή της χώρας!

«Εγκληματική» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ την απογραφή που πραγματοποίησε το 2004 η τότε Κυβέρνηση του κόμματός του, θεωρώντας ότι μας «εξέθεσε» στους Ευρωπαίους (τους και κουτόφραγκους, από πολλούς, θεωρούμενους!). Ακόμη θεωρεί, ο εν λόγω εκπρόσωπος και το κόμμα του, ότι αυτό που πληρώνουμε σήμερα είναι η καταγραφή που πραγματοποίησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2009. Δηλαδή; Δηλαδή, αν δεν είχαν γίνει οι «απογραφές», (θα είχαμε κοροϊδέψει τους κουτόφραγκους και) θα ήμασταν σήμερα μια χαρά!

Δεν φταίει κατά τον κ. Σαμαρά, που ο κ. Καραμανλής, παρά τα δυσμενή αποτελέσματα της απογραφής το 2005, αποτελέσματα που έδειχναν ότι τα προηγούμενα χρόνια τα ελλείμματα δεν είχαν τιθασευτεί, αλλά απλά τα κρύβανε «κάτω από το χαλί», και ότι η οικονομία της χώρας παρήγε συνεχώς ελλείμματα, αντί να ανακρούσει πρύμναν και να αντιμετωπίσει τα θέματα, όπως π.χ. το ασφαλιστικό (που του είχε πασάρει ο κ. Σημίτης, με την απόσυρση του σχεδίου Γιαννίτση το καλοκαίρι του 2001) προτίμησε να χρησιμοποιήσει την απογραφή απλά για να μειώσει την προηγούμενη Κυβέρνηση, σε επικοινωνιακό, όπως λένε επίπεδο, και να καθησυχάσει τους πάντες ότι, παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρχει πρόβλημα, αναβάλλοντας για το μέλλον τις οδυνηρές αποφάσεις! Απογραφή λοιπόν για προπαγανδιστικούς λόγους και όχι σαν εργαλείο για τη χάραξη πολιτικής. Αυτό ήταν το πρόβλημα του 2004, αυτό είναι και σήμερα.
Όταν το 2009, ο κ. Παπανδρέου, «βρήκε» με την καταγραφή το έλλειμμα στο 12,5%, περιορίστηκε σε κραυγές αποδοκιμασίας των άλλων και ταυτόχρονα κατέθεσε προϋπολογισμό με «αυξήσεις» και όλα τα καλά! Παρά το ότι, όπως ο ίδιος συνεχώς δήλωνε, η χώρα ήταν στο χείλος της χρεοκοπίας, θα τηρούσε όλες του τις προεκλογικές υποσχέσεις (παροχών κλπ)! Τα υπόλοιπα αναγκαία μεν, οδυνηρά δε, θα γίνονταν κάποτε στο μέλλον (μακριά από ’μας…). Έτσι, το πράγμα περπάτησε μέχρι το Απρίλιο, και από τότε ζούμε το δράμα μιας χώρας που «επιβιώνει» στο χείλος του γκρεμού γιατί η Κυβέρνησή της, ακόμη και τώρα, λειτουργεί με επικοινωνιακά κριτήρια. Ο κ. Σαμαράς λοιπόν, αντί να επικρίνει την Κυβέρνηση που δεν παίρνει τα μέτρα που χρειάζονται για τη μείωση της απίστευτης κρατικής δαπάνης, που πνίγει πλέον τη χώρα, την επικρίνει που έκαμε καταγραφή (και αποκάλυψη) του ελλείμματος!
Είναι πλέον φανερό ότι το μόνο κριτήριο του κ Σαμαρά είναι το επικοινωνιακό. Ποτέ δεν θα κατακρίνει τον Καραμανλή ή τον Παπανδρέου ότι δεν πήραν τις σωτήριες αποφάσεις περιορισμού των κρατικών δαπανών, αλλά θα τους κατακρίνει ότι έκαμαν απογραφή! Άλλωστε και εκείνοι με το ίδιο σκεπτικό έκαμαν τις απογραφές, δηλαδή για λόγους επικοινωνιακούς!
Δεν αισθάνονται, ούτε ο κ. Σαμαράς ούτε ο κ. Παπανδρέου, την ανάγκη να απαντήσουν στον Γερμανό υπουργό οικονομικών που δήλωνε τις προάλλες: «Δεν μπορώ να εξηγήσω στον Γερμανό φορολογούμενο και στον Γερμανό συνταξιούχο, που βγαίνει στη σύνταξη στα 67, γιατί θα πρέπει να βοηθήσω τον Έλληνα που βγαίνει συνταξιούχος στα 52!». Ούτε όμως και στο νέο Έλληνα εργαζόμενο μπορούν να εξηγήσουν πως γίνεται, σε μια χώρα που αφθονούν οι συνταξιούχοι πενηντάρηδες των δυόμιση χιλιάδων ευρώ, αυτοί θα πρέπει να μπορούν να τα βγάζουν πέρα με εξακόσια ευρώ, όταν βέβαια καταφέρνουν να βρίσκουν δουλειά.
Το αδιέξοδο στη χώρα είναι περισσότερο από προφανές. Τα άτομα αυτά, εκφυλισμένοι γόνοι πολιτικών οικογενειών, προϊόντα ενός κλειστού συστήματος εξουσίας, ανίκανοι να διοικήσουν ακόμη και ένα περίπτερο, βρέθηκαν σε θέσεις μεγάλης ευθύνης, ενώ χαρακτηρίζονται από μεγάλη ανευθυνότητα και ανικανότητα. Έχουν τελείως παρεξηγήσει το ρόλο τους και καταστρέφουν τη χώρα.
Και τέλος, νομίζουν ότι, φανατίζοντας τούς οπαδούς τους, γύρω από τον ανούσιο σκυλοκαυγά που έχουν στήσει μεταξύ τους, θα διαθέτουν πάντα αρκετή προστασία έναντι της λαϊκής οργής που συνεχώς διογκώνεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια: