ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Ο κ. Σαμαράς και οι επικουρικές.

Γεώργιος Στάικος

Το παιχνίδι του κ. Σαμαρά με τις επικουρικές δε λέει να τελειώσει. Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της, η ΝΔ προτείνει την ταμιακή «διευκόλυνση» των επικουρικών ταμείων με πόρους από τη χρήση μέρους των διαθεσίμων κεφαλαίων του ΑΚΑΓΕ, από τις αποκρατικοποιήσεις και από την αξιοποίηση μέρους των εσόδων από τυχερά παιχνίδια.

Έψαξα να βρω τι είναι το ΑΚΑΓΕ, ώστε να καταλάβω τι γίνεται. Πρόκειται για το «Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών», του οποίου σκοπός είναι η δημιουργία αποθεματικών, για την χρηματοδότηση των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, από 01.01.2019 και μετά, για τη διασφάλιση των συντάξεων των νέων γενεών. Ο κ. Σαμαράς θέλει όμως να «του βάλει χέρι» από τώρα, κι άσε τις νέες γενεές να κουρεύονται!

Έχουμε λοιπόν και λέμε. «Βάζουμε χέρι» στα λεφτά του ΑΚΑΓΕ, δηλαδή εκείνα που προορίζονται για τα παιδιά μας, οικειοποιούμεθα ένα μέρος από τις αποκρατικοποιήσεις, χρήματα που ανήκουν σε όλους μας (αλλά η ΝΔ τα προορίζει για τους «πελάτες» της), και βάζουμε και ένα 3% επί του τζίρου των 30.000 παιγνιομηχανημάτων του ΟΠΑΠ, και «λύνουμε» το πρόβλημα των επικουρικών, χωρίς επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού! Προσφεύγουμε δηλαδή στην άθλια πρακτική των υπέρ τρίτων φόρων, με την οποία οδηγούμε το χρήμα κατ’ ευθείαν από τις τσέπες του κόσμου στις τσέπες των «πελατών», πετυχαίνοντας το ακατόρθωτο. Νάχουμε και την πίτα ακέρια και το σκύλο χορτάτο! Επιβαρύνουμε την κοινωνία, νοούμενη ως υποζύγιο, μέχρις εξουθενώσεως και τελικής πτώσεως, χάριν συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, που έχουμε υπό την προστασία μας! Άλλο δεν έχει στο νου του ο κ. Σαμαράς, από το πώς θα σώσει τις επικουρικές εκείνων που διόρισαν προ τριακονταπενταετίας οι μέντορές του. Οι υπόλοιποι ας πάνε να κουρεύονται! Τέτοιες λύσεις, τέτοιες φαεινές ιδέες. Αλλά τι περιμένεις από τον συγκάτοικο του ακατονόμαστου;

Τι άλλο από το να συνεχίσει το έργο που εκείνος άρχισε, που δεν είναι άλλο από την καταστροφή της χώρας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: