ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Εξευτελισμός…

Γεώργιος Στάικος

Διαβάζω στις εφημερίδες: «Πηγές από την ΕΕ δήλωσαν στο πρακτορείο (Reuters) ότι αξιωματούχοι της ευρωζώνης εξετάζουν τρόπους καθυστέρησης μέρους ή και του συνόλου του δεύτερου πακέτου δανείων προς την Ελλάδα, αποφεύγοντας ωστόσο μια άτακτη χρεοκοπία της χώρας».
Ούτε μια εβδομάδα δεν πέρασε από τότε που ο κ. Σαμαράς
 ανήγγειλε εκλογές τον Απρίλιο, ακολουθούμενος από τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο, εκόντα άκοντα, κι όλοι το δέσαμε ότι πάμε για εκλογές τώρα που «έκλεισε» το PSI και η δανειακή σύμβαση! Αυτά βέβαια, χωρίς τον ξενοδόχο, γιατί «άλλες οι βουλές των ανθρώπων (του κ. Σαμαρά εν προκειμένω) και άλλες του Κυρίου (δηλαδή της κ. Μέρκελ)!

Αντί λοιπόν για «κλείσιμο» μια και καλή, η στρόφιγγα θα ανοίγει και θα κλείνει αναλόγως των περιστάσεων. Που σημαίνει ότι, με τον κίνδυνο της άτακτης χρεοκοπίας συνεχώς επικρεμάμενον, η χρηματοδότηση θα παρέχεται στάγδην και με την προϋπόθεση της εκπλήρωσης των όρων, που συνεχώς θα ανανεώνονται και θα προσαρμόζονται στη συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση της χώρας, ενώ οι ντόπιοι εκπρόσωποι, θα καλούνται στις Βρυξέλλες για να εξεταστούν, αν διάβασαν τα μαθήματά τους. Οποίος εξευτελισμός!

Είναι ευνόητο ότι, σε ένα τέτοιο περιβάλλον, εκλογές δεν είναι δυνατόν να γίνουν. Αλλά και πώς να γίνουν, θα ’λεγε κανείς. Με αυγά και τομάτες, αντί για ψηφοδέλτια?

Έχω την περιέργεια να ’δω, τι θα πει τώρα ο κ. Σαμαράς, που, μόλις προχθές, στην πρώτη αψιμαχία στη Βουλή, έχασε σχεδόν το ένα τρίτο της δύναμής του, και τώρα φαίνεται να χάνει και τον ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής του.

Είναι φανερό ότι οι ξένοι κατάλαβαν πλέον καλά με ποιους έχουν να κάνουν και τους συμπεριφέρονται αναλόγως. Πλέον, δεν απομένει παρά να αναζητήσουμε τρόπο να τους ξεφορτωθούμε, γιατί η παρουσία τους στιγματίζει και καταδικάζει τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: