ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ιδιωτικός τομέας, αυτό το υποζύγιο!

Γράφει η Αγγελική Χαραλαμποπούλου

Φόροι! Κι άλλοι φόροι, κι άλλοι, κι άλλοι, κι άλλοι….
Ποιοί τους πληρώνουν;
-Θέλει και ρώτημα; Γνωστό τοις πάσι:
Ιδιωτικοί υπάλληλοι, επαγγελματίες, επιχειρηματίες (μικροί και μεσαίοι).

Και οι δημόσιοι υπάλληλοι;
του «στενού», του «ευρύτερου» δημόσιου τομέα, των «ΔΕΚΟ»;
-Ακόμα και τα παιδιά του Λυκείου γνωρίζουν καλά πως ο δημόσιος τομέας καταναλώνει χρήμα, που το παράγει ο ιδιωτικός τομέας βέβαια..
Και οι φόροι που πληρώνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι;
-«Εικονική πραγματικότητα». «Λογιστική εγγραφή».
Πού τα βρήκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι τα χρήματα που καταβάλλουν για φορολογία, από το σπίτι τους τα έφεραν;
-Τους τα δίνει το δημόσιο.
Πού τα βρήκε το δημόσιο; Τα «γέννησε»;
-Από τα έσοδα του κράτους, δηλαδή από τη φορολογία όλων όσοι αποτελούν τον ιδιωτικό τομέα (συν την έμμεση φορολογία - μέσω της κατανάλωσης - που αφορά τους πάντες).
Πόση ανευθυνότητα, πόση εγκληματική θρασύτητα πρέπει να διαθέτει η όποια Κυβέρνηση, για να εξακολουθεί να επιβάλλει ατέλειωτα οικονομικά βάρη και συγχρόνως να «κυνηγά» και να αποδεκατίζει τα «υποζύγια» που δεκαετίες τώρα κουβαλάνε στην πλάτη τους χαραμοφάηδες, αργόμισθους, βολεμένους, λαμογιάρηδες, σπάταλους, ανεγκέφαλους, ψεύτες...
Με την διαρκή αύξηση και τον ατέλειωτο πολλαπλασιασμό των φόρων, που έχει συνέπεια την αναπόφευκτη συρρίκνωση του ιδιωτικού τομέα, που έχει συνέπεια τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας, που έχει συνέπεια τη μείωση της φοροδοτικής δυνατότητας…
και ο φαύλος κύκλος καλά κρατεί…
Δεν θέλει πολύ μυαλό. Ούτε ειδικές γνώσεις.
Πραγματικό ενδιαφέρον για την πατρίδα και τον πολίτη, αρκούν.
Και φιλότιμο !

(Η Αγγελική Χαραλαμποπούλου είναι Κοινωνιολόγος Msc. υπ. Διδάκτωρ Κοινωνικής Πολιτικής)
http://www.elzoni.gr/html/ent/314/ent.14314.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια: