ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Το (πραγματικό) έλλειμμα του 2010


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, http://naftemporiki.gr.s3.amazonaws.com/docs/2011/10/17/A0701_SEL03_DT_AN_00_2011_02_P_GR.pdf,
το έλλειμμα του 2010 ανήλθε σε 24.125 εκατομμύρια ευρώ ή 10,6% του ΑΕΠ. Από την ίδια ανακοίνωση επίσης προκύπτει ότι το δημόσιο χρέος το 2010 αυξήθηκε έναντι του 2009 κατά 29.814 εκατομμύρια, πράγμα που δείχνει ότι το πραγματικό έλλειμμα, αυτό δηλαδή που τελικά πέρασε στα «βιβλία» και μας επιβαρύνει όλους, είναι κατά 5.689 εκατομμύρια μεγαλύτερο του ποσού που ανακοινώθηκε ως «έλλειμμα», προφανώς για λόγους εντυπώσεων, για να κρυφτεί η αποτυχία της Κυβέρνησης. Με το νούμερο αυτό, το (πραγματικό) έλλειμμα του 2010 ανέρχεται, ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, στο οδυνηρό 13,1%!
Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: