ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΓΑΪΔΑΡΟΣ

Είναι ο τίτλος του κυρίου άρθρου του εκδότη του Βήματος της Κυριακής, 16 Ιανουαρίου 2011, Σταύρου Ψυχάρη.


Εκεί, ο κ. Ψυχάρης εκφράζει προβληματισμούς για την εφαρμογή των νόμων στην Ελλάδα. Ας δούμε παραδείγματα.

1. Σχετικά με την μη εφαρμογή των διατάξεων για το κάπνισμα αποφαίνεται:

«Το θέατρο του Καραγκιόζη που παίζεται με τα ποτά, τα τσιγάρα και τα... λαϊκά ενδιαιτήματα θα μπορούσε απλώς να αντιμετωπισθεί με την επίκληση της ουράς του γαϊδάρου και της αμελητέας σημασίας τού αν στάζει ή όχι...”

Σιγά λοιπόν μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου, αν δεν εφαρμόζεται η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους (και παθαίνει καρκίνο ο κοσμάκης…)

2. Ως προς το πρόβλημα της βίαιης συμπεριφοράς των διαδηλωτών και τις σπασμένες βιτρίνες των μαγαζιών, το παίζει άνετος:

«Είναι ασφαλώς κατανοητή η ελαστική εφαρμογή των νόμων που παραβιάζουν, ευκαιρίας δοθείσης, νεαροί «αναρχικοί» που σπάζουν βιτρίνες και αναστατώνουν τη ζωή της πόλης.»

3. Για την μη πληρωμή των διοδίων εξανίσταται:

“… το «κίνημα» για τα διόδια στους εθνικούς δρόμους ευτελίζει την κρατική εξουσία.” και οργίζεται:

«Δεν μπορούμε με χρήση βίας να ξηλώνουμε το κράτος.», ενώ τέλος αποφαίνεται:

«Οι αλλαγές γίνονται με την ψήφο μας, όχι με θεατρινισμούς παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων!»

Να λοιπόν ποιο είναι «το θέατρο του Καραγκιόζη»

Άνετοι και ωραίοι στο (καρκινογόνο) κάπνισμα και στη σπασμένη βιτρίνα (του εμποράκου) αλλά οργίλοι όταν οι (εθνικοί?) εργολάβοι χάνουν τα 2-3 ευρώ των διοδίων!

Και "Καραγκιόζης" λοιπόν και "Γάιδαρος". Καλύτερο χαρακτηρισμό για το καθεστώς (και τους ανθρώπους του) δεν θα μπορούσε κανείς να βρεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια: