ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Bloomberg: Τουλάχιστον μια χώρα θα φύγει από το ευρώ σε 5 χρόνια

Οι περισσότεροι επενδυτές παγκοσμίως προβλέπουν ότι τουλάχιστον μια χώρα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη μέσα σε πέντε χρόνια καθώς και ότι η Ελλάδα και η Ιρλανδία θα χρεοκοπήσουν.Το αίσθημα αυτό εντείνει τις πιέσεις προς τις αρχές να ενισχύσουν την απάντηση και τα μέτρα τους για την καταπολέμηση της κρίσης χρέους, όπως επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg, με βάση δημοσκόπηση που διεξήγε παγκοσμίως.
Συγκεκριμένα, το 59% των ερωτηθέντων απάντησε ότι μία ή και περισσότερες από τις 17 χώρες της ευρωζώνης, θα αναγκαστούν να την εγκαταλείψουν μέχρι το 2016, ενώ το 11% προβλέπει έξοδο από το ευρώ σε 12 μήνες.
Οι ερωτηθέντες είναι «μοιρασμένοι» για το εάν θα χρεοκοπήσει η Πορτογαλία, ενώ η πλειονότητά τους εκφράζει την εμπιστοσύνη της για την Ισπανία.
Η απαισιοδοξία αυτή υπογραμμίζει την επείγουσα κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι Merkel και Sarkozy στην προσπάθειά τους να βρουν νέους τρόπους καθησυχασμού των επενδυτών, καθώς η περίπου 1 τρισ. δολαρίων επείγουσα χρηματοοικονομική στήριξη, απέτυχε να καθησυχάσει τις αγορές.
«Τα προβλήματα στην Ευρώπη αντιμετωπίστηκαν, αλλά μόνο με έναν επίδεσμο. Αρκετά μέλη της ευρωζώνης δεν έχουν ακολουθήσει τις κατάλληλες πολιτικές, και παρασύρονται σε μια βαθιά τρύπα», σχολιάζει ο αντιπρόεδρος της Indiana Trust Company, Ted Jarvis.
Οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση που ολοκληρώθηκε αυτή την εβδομάδα μεταξύ 1.000 επενδυτών, αναλυτών ή traders που είναι πελάτες του Bloomberg, ήταν σχεδόν μοιρασμένοι για το εάν η ευρωζώνη θα καταρρεύσει τελικά.
Οι περισσότεροι από το 45% αυτών που αναμένουν μια κατάρρευση, λένε ότι δεν θα συμβεί στα επόμενα πέντε χρόνια. το 48% δηλώνει ότι δεν θα συμβεί ποτέ.
Ακόμη, τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι η Ελλάδα τελικά θα χρεοκοπήσει, ενώ το 52% αναμένει το ίδιο και για την Ιρλανδία.
«Είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα σενάριο στο οποίο η ευρωζώνη διασπάται. Η πολιτική επένδυση στο project είναι πάρα πολύ μεγάλη και αυτή τη στιγμή, η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο», σχολιάζει ο οικονομολόγος της Lloyds TSB Corporate Markets, Kennth Broux.
Ωστόσο, ο Kevin Baldauf, portfolio manager της Wafra Investment Advisory στη Νέα Υόρκη, ο οποίος θεωρεί ότι η Ελλάδα πιθανότατα θα χρεοκοπήσει, τονίζει πως «κανείς δεν αναφέρει ότι όλες αυτές οι διασώσεις χρηματοδοτούνται με επιπρόσθετο χρέος. Δεν μπορείς να επιλύσεις ένα πρόβλημα χρέους με επιπρόσθετο χρέος. Σου δίνει χρόνο, αλλά σε πλήττει μέσο-μακροπρόθεσμα».
Άλλοι αναλυτές εκτιμούν πως πιο πιθανό από τη διάσπαση του ευρώ και πιο επείγουσα, είναι η ανάγκη για κάποιες χώρες να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους τους. «Θα συμβεί αργά ή γρήγορα».

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: