ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

Το τέλος της Νέας Δημοκρατίας (ως αστικού κόμματος)

Γεώργιος Στάικος

απόπολις δ’ έση, μίσος όβριμον αστοίς
Αισχύλου, Αγαμέμνων

«Θα σε διώξουν από την πόλη, θα είσαι πολύ μισητή  από τους αστούς», λέει στην Κλυταιμνήστρα ο Χορός, αμέσως μόλις αυτή ανακοινώνει το φόνο του Αγαμέμνονα. Από τότε ο φόβος των αστών (των πολιτών, όπως συνήθως μεταφράζουν το κείμενο, των νοικοκυραίων όπως θα μπορούσε κάποιος να ειπεί σήμερα) συνέχει την κοινωνία. Ούτε για παραβίαση του νόμου γίνεται λόγος, ούτε για δικαστήρια. Απλά, φυσικά, το μίσος των αστών θα σε διώξει από τη Χώρα.

Δεν τους θέλει τους αστούς η ΝΔ. Θέλει μόνο την περιουσία τους και μεθοδεύει τη δήμευσή της (κατά Τσίπρα!). Δεν φαίνεται να έχει καταλάβει καλά ο κ. Σαμαράς τι σημαίνει «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Σημαίνει, ότι επήλθε η καταστροφή. Επομένως θα γίνει αυτό που λέει ο Χορός του Αισχύλου. Θα γίνει απόπολις, θα τον διώξει από τη Χώρα το μίσος των αστών.

Το καλοκαίρι έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο του Σταύρου Ψυχάρη «Οι μνηστήρες της εξουσίας» με συνεντεύξεις πολιτικών από το 1977. Μεταξύ αυτών και ο μακαρίτης Π. Παπαληγούρας να λέει: "Θυμάμαι το 1956, όταν κάναμε το νόμο για τη ΔΕΗ, με τον Καραμανλή, περί εξαγοράς των 300 ελληνικών εταιρειών ηλεκτρισμού.» Και διερωτώμαι. Τι χειρότερο θα 'κανε ο Ζαχαριάδης. Θα μας έπαιρνε ίσως και τα σπίτια, που δεν το πιστεύω. Ετοιμάζεται όμως να τα πάρει ο Σαμαράς, αλλά δεν θα τον αφήσει ο Τσίπρας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: