ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Δικαστικοί (χρυσοκάνθαροι) και Πολιτικοί (λαμόγια)


Γ. Στάικος
Διαβάζω στην Καθημερινή της Μ. Πέμπτης, 12 Απριλίου 2012, στο άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_12/04/2012_478846):
«Οι δικαστές ανακάλυψαν ότι ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έχει υψηλότερο μισθό (10.000 ευρώ) από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, και με συνοπτικές διαδικασίες επιδίκασαν στον εαυτό τους εξωφρενικές αυξήσεις. Έξι χιλιάδες δικαστές σχεδόν διπλασίασαν το μισθό τους και επιδικάστηκαν (στην κυριολεξία επιδίκασαν...) 900 εκατομμύρια ευρώ σε αναδρομικά!
Με βάση δε τις αυξήσεις των δικαστικών ... αυξήθηκαν και οι μισθοί των βουλευτών και κάποιοι συνταξιούχοι εξ αυτών προσέφυγαν να πάρουν αναδρομικά που έφταναν κατά κεφαλήν μέχρι τις 200.000 ευρώ. (οδηγώντας σε) μια εξωφρενική σπατάλη, που μας στοίχισε συνολικά - σε μισθούς και αναδρομικά τα τελευταία χρόνια - περί το 1% του ΑΕΠ.», δηλαδή περί τα 2.250 εκατομμύρια ευρώ, ναι σωστά διαβάσατε, περί τα 2,25 δις €!
Θυμάμαι, την εποχή εκείνη, το 2007, η πρώτη αντίδραση του τότε Υπουργού, του κ. Αλογοσκούφη, ήταν μια αμήχανη αντίδραση περί υπερβολικών απαιτήσεων, εκ μέρους των δικαστικών. Την άλλην ημέρα όμως, επανερχόμενος, προφανώς μετά από ενδελεχέστερη συνεννόηση με τον τότε Πρωθυπουργό κ. Καραμανλή, δήλωσε ότι η Κυβέρνηση θα συμμορφωθεί με την απόφαση, τα δε (θηριώδη) αναδρομικά θα τα δώσει με δόσεις! Βέβαια, από τη συγκεκριμένη (δικαστική) απόφαση επωφελήθησαν και οι Βουλευτές, εν ενεργεία και συνταξιούχοι!
Διαβάζω στην ίδια εφημερίδα, της ίδιας ημερομηνίας: «Συνελήφθη και κρατείται ο κ. Άκης Τσοχαντζόπουλος. ... θα απολογηθεί στον ανακριτή τη Δευτέρα του Πάσχα, ενώ μέχρι τότε θα κρατείται στην Ασφάλεια». Την ίδια ημέρα, η κόρη του Αρετή διένειμε δήλωσή της όπου εξηγεί ότι οι χρυσές λίρες που βρέθηκαν ήσαν εννέα τον αριθμό, οικογενειακά κειμήλια! Και διερωτώμαι. Οι αθεόφοβοι κατασχέσανε εννέα λίρες, ως απόδειξη του εγκλήματος?
Την ίδια πάλι ημέρα τα μέσα μετέδωσαν ότι ο Εισαγγελέας ζήτησε άρση της ασυλίας της κ. Μπακογάννη για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες. Πρόκειται για τη γνωστή ιστορία με το εκατομμύριο του συζύγου της, κ. Κούβελου, που στην αρχή είπανε ότι «κάποιος πολιτικός έβγαλε στην Ελβετία ένα εκατομμύριο ευρώ» και στη συνέχεια έγινε «ένα εκατομμύριο δολάρια, που μεταφέρθηκαν από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο μέσω Αθηνών», που έπρεπε όμως να δηλωθούν στο πόθεν έσχες, αλλά δεν δηλώθηκαν, γιατί όπως είπε ο κ. Κούβελος θα τα δήλωνε στο πόθεν έσχες του 2011, ενώ οι δικαστικοί λένε ότι έπρεπε να είχαν δηλωθεί στο πόθεν έχες του 2010 γιατί ο νόμος λέει ότι αφού η συναλλαγή έγινε μέχρι 30/6/2011, πρέπει να δηλωθεί στο πόθεν έσχες που υποβάλλεται για το 2010! Κονφούζιο, και βέβαια άνθρακες ο θησαυρός, όπως και η προφυλάκιση του Εφραίμ τα Χριστούγεννα, εν χορδαίς και οργάνοις, για να ακολουθήσει η αποφυλάκιση, εν άκρα σιωπή, το Πάσχα!
Ας έλθουμε όμως στο κ. Τσοχαντζόπουλο. Δεν είναι ξεκάθαρο το ποσό για το οποίο θα διατυπωθούν τελικά κατηγορίες. Δημοσιογραφικές πάντως πληροφορίες και εκτιμήσεις έχουν υπολογίσει μέχρι 50 εκατομμύρια ευρώ τις μίζες για τα εξοπλιστικά, στα οποία εμπλέκεται ο κ. Τσοχαντζόπουλος, (και όχι μόνο!). Αν λοιπόν τα πράγματα συνεχίσουν στην πορεία που υπονοείται, ο Τσοχαντζόπουλος θα σαπίσει στη φυλακή. Μένει να το δούμε, αν και η ιστορία με τις λίρες αλλού δείχνει.
Και αβίαστα πλέον προκύπτει το συμπέρασμα. Για να μπορούν οι πολιτικοί μας να απολαμβάνουν μίζες μερικών εκατομμυρίων υποκύπτουν σε δικαστικές απαιτήσεις και συγκατανεύουν σε κακοδιοίκηση που φορτώνει τον ατυχή φορολογούμενο με δισεκατομμύρια, καταστρέφει την οικονομία της χώρας και εξουθενώνει τη νέα γενιά!
 Αυτή νομίζω είναι και η βαθύτερη ουσία της νόσου του πολιτικού μας συστήματος. Προκειμένου να διασφαλίσουν τη δική τους ατιμωρησία, υποχωρούν σε απαιτήσεις που προκαλούν τεράστια βάρη, οι δε δικαστικοί, με πρόσχημα το κράτος δικαίου, συμμετέχουν ασμένως στην εγκαθίδρυση κράτους κατοχής, προδίδοντας το ρόλο και την αποστολή τους, με το αζημίωτο βέβαια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: