ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Διαρκές Δικαστήριο της Δημοκρατίας

Γεώργιος Στάικος

«Ο λαός, θα μας κρίνει στο τέλος της τετραετίας, το 2013!», είναι η μόνιμη επωδός του Πρωθυπουργού σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για πρόωρες εκλογές στο αμέσως προσεχές διάστημα, λόγω της αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής, της επαπειλούμενης αποβολής της χώρας από το ευρώ και της συντελούμενης χρεωκοπίας, μιας χρεωκοπίας σε αργή κίνηση, που έχει κυριολεκτικά παγώσει τους Έλληνες, που παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις δραματικές εξελίξεις και φοβούνται τα χειρότερα.

Θα πάμε λοιπόν το 2013, με ένα εκατομμύριο ανέργους, με τα παιδιά μας, ή φευγάτα στο εξωτερικό, ή εδώ να μαραζώνουν στην απραξία, φτωχοί μεν, στο στόχαστρο της εφορίας δε, για να συντηρηθεί το παρασιτικό κράτος του καθεστώτος, να ψηφίσουμε τον έναν η τον άλλον εκπρόσωπο του συστήματος, και να βγούνε μετά να μας πούνε «σεβόμαστε την ετυμηγορία του λαού, εμείς προσπαθήσαμε, ο λαός έκρινε» όλα καλά, όλα ωραία!

Το καθ’ ημέραν συντελούμενο εις βάρος της χώρας έγκλημα από ανίκανους πολιτικάντηδες, η με ραγδαίο ρυθμό επιτελούμενη καταστροφή της χώρας, δείχνουν πόσο αδύνατη, σχεδόν ανάπηρη, είναι η Δημοκρατία μας, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Συστήματος που διαφεντεύει και λυμαίνεται τη χώρα, αδιόρθωτο, αμετανόητο, ανάλγητο. Δείχνει πόσο αναγκαία είναι η συγκρότηση ενός Διαρκούς Δικαστηρίου της Δημοκρατίας, που θα είναι εργαλείο στα χέρια του λαού για να οδηγεί σε απολογία και να δικάζει πολιτικούς και «ηγεσίες» που τον καταστρέφουν. Η κρίση στο τέλος της τετραετίας δεν αποτελεί λύση, γιατί απλά δεν τους νοιάζει. Όταν αυτοί, μέσα στην τετραετία, θα έχουν, κατά το κοινώς λεγόμενο, «κάνει την καλή», στο τέλος, ακόμη και χαμένοι των εκλογών, κάτι θα βρουν να πουν, κάπως θα δικαιολογηθούν, «δεν φταίμε εμείς, φταίνε οι άλλοι», και τα λοιπά, κι αν η σειρά τους έχει περάσει θα αποσυρθούν για να μας στείλουν την άλλη τετραετία τους γιούς τους, τις κόρες τους, τα ανήψια τους, για να συνεχίσουν το αποτρόπαιο έργο, χωρίς αιδώ, χωρίς αναστολές, χωρίς ενοχές!

Είναι επείγουσα ανάγκη, ο λαός μας, εν όψει των κατακλυσμιαίων εξελίξεων που έρχονται, να βάλει ψηλά στις προτεραιότητές του τη συγκρότηση ενός Διαρκούς Δικαστηρίου της Δημοκρατίας, που θα εξετάζει καταγγελίες εναντίον πολιτικών για κακοδιοίκηση και κακές – βλαπτικές του δημοσίου συμφέροντος αποφάσεις, για ψευδείς δηλώσεις και παραπλανητικές υποσχέσεις, για εξαγορές συνειδήσεων με διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και φαύλες πολιτικές.

Ένα Δικαστήριο που θα συγκροτείται με εκλογή Εισαγγελέων μετά από καθολική ψηφοφορία και κλήρωση Ενόρκων μεταξύ των εντίμων πολιτών αυτής της χώρας (ανέργων, εργαζομένων, επαγγελματιών, επιχειρηματιών).

Ένα Δικαστήριο, που θα εκφράζει το περί δικαίου λαϊκό αίσθημα και θα είναι ο φόβος και ο τρόμος των φαύλων πολιτικών, που έχουν παρεξηγήσει το ρόλο τους και παραβεί τον όρκο τους, όπως κατά συρροή συμβαίνει σήμερα με το κρατούν καθεστώς της ασυλίας και της ατιμωρησίας.

1 σχόλιο:

toxrisimo είπε...

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΑ…
http://toxrisimo.wordpress.com/2011/06/11/τι-να-κανουμε-να-φτιαξουμε-κατηγορητη/

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
http://toxrisimo.wordpress.com/2011/06/08/προτασεισ-απαιτησεων-πολιτων/

200 ΜΕΤΡΑ ΕΜΠΡΟΣ…ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ. ΒΑΖΩ ΤΟ ΦΥΤΙΛΙ, ΒΑΛΤΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ
http://toxrisimo.wordpress.com/2011/08/31/200-μετρα-εμπροσ…για-να-ξαναπαρουμε-τη-χ/

Ετοιμάζω και πιστεύω σύντομα να σηκώσω μια σελίδα με τίτλο ”ΔΙΑΦΘΟΡΑ-ΜΙΖΕΣ-ΣΠΑΤΑΛΕΣ-ΣΚΑΝΔΑΛΑ”, όπου θα υπάρχουν συγκεντρωμένα και κατηγοριοποιημένα όσα περισσότερα links μπορώ, για τα τελευταία 35 χρόνια τουλάχιστον.