ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Τι Συμφέρει τη Χώρα (και όχι το Καθεστώς)

Του Απόστολου Πιερρή

Το ανίκανο Καθεστώς και η ξενόδουλη Κυβέρνηση του και οι ποικίλοι παρατρεχάμενοί του ευρίσκονται σε κατάσταση ολοσχερούς πανικού. Παραληρούν και παραπαίουν. Γελοιοποιούνται και εξευτελίζονται καθημερινά εντός και εκτός της χώρας.
Ας μιλήσουμε εμείς οι Δημιουργοί ψυχρά και συμφεροντολογικά. Οικονομικά και μαθηματικά.
Τί συμφέρει την Ελλάδα σ’ αυτήν την έσχατη ώρα της νεότερης ιστορίας της; Τι μπορεί να τη σώσει; Συμφέρουν τρία σωτήρια πράγματα άμεσα και τρία ευθύς μετά τα άμεσα.
1/ Πρώτον, να ρίξει το φαυλοκρατικό και ξενόδουλο και δοσιλογικό καθεστώς της Χώρας στα σκουπίδια της Ιστορίας. Το ανίκανο καθεστώς οδήγησε τη χώρα στην ολοκληρωτική καταστροφή υπό συνθήκες ευκαιριών αιώνων. Απόλυτη προϋπόθεση για τη σωτηρία της Χώρας είναι να ξεριζωθεί το Καθεστώς τελείως. Είναι γελοίο να προφασίζεται κανείς ότι η ίδια ηγετική αναξιοκρατία που είναι υπεύθυνη για τον όλεθρο θα μας γλιτώσει απ’ αυτόν. Η διατήρηση του Καθεστώτος θα ακυρώσει κάθε θυσία του Ελληνικού λαού. Το μέλλον θα είναι χειρότερο και από το ζοφερό παρόν.
2/ Δεύτερον, συμφέρει τη Χώρα να χρεωκοπήσει το Κράτος άμεσα. Χρειάζεται στη Νέα Αρχή άμεση και βαρβάτη σεισάχθεια για να καθαρίσουμε το έδαφος από βάρη σαθρών οικοδομών. Η χρεωκοπία της Ελλάδας είναι έτσι κι αλλιώς δεδομένη. Το Κράτος χρεωκόπησε όταν δεν μπορούσε να αντλήσει κεφάλαια από τις αγορές για να χρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις του και έκανε τη συμφωνία με την Τρόικα την Άνοιξη του 2010, το ακατονόμαστο Μνημόνιο Ι. Το Κράτος χρεωκόπησε δεύτερη φορά όταν έκανε τη δεύτερη συμφωνία τον Ιούλιο του 2011, με την οποία σχεδιάζεται η αναδιάρθρωση με «κούρεμα» ενός μέρους του χρέους του. Η συμφωνία μέλλει ακόμα να κυρωθεί, άσε να εφαρμοστεί. Ούτως ή άλλως το Κράτος θα χρεωκοπήσει σύντομα και, ελπίζω οριστικά, μια τρίτη φορά. (Λέω ελπίζω, γιατί όσο μακρύτερα κρατάει το σκοινί αυτής της ανοησίας που παίζεται στην Ευρωζώνη, τόσο το χειρότερο για τη χώρα μας). Η οριστική και τυπική χρεωκοπία είναι αναπόφευκτη. Το χρέος είναι απλώς αφόρητο. Χρειάζεται να αποκοπεί δραστικά κατά 65-75%. Να μην πληρώνει η Χώρα τα λάθη του Καθεστώτος. Ακόμη και όταν (κάνοντας απολύτως νέα αρχή και ακολουθώντας τελείως διαφορετική στρατηγική) ανανήψει η Χώρα και δημιουργήσει πρωτογενή πλεονάσματα του κρατικού ισολογισμού, και πάλι το συμφέρον της χώρας θα ήταν να χρεωκοπήσει το Κράτος. Τα πλεονάσματα θα έπρεπε να διοχετευθούν σε καλύτερο σκοπό από την αποπληρωμή του τεράστιου χρέους. Αλλά φυσικά ανάκαμψη δεν γίνεται με την ακολουθούμενη πολιτική, αντιθέτως η Χώρα βυθίζεται στον Καιάδα της Ιστορίας. Τα παιδαριώδη Μνημόνια και μαλακά Μεσοπρόθεσμα επιδεινώνουν ακατάσχετα την τερματική κατάσταση της Εθνικής Οικονομίας. Το άθλιο Κράτος πεθαίνοντας απειλεί να σκοτώσει την Ελληνική Κοινωνία στην οποία παρασίτευε. Αυτό πρέπει να εμποδίσουμε επιταχύνοντας τον θάνατο του Καθεστώτος.
3/ Τρίτον, συμφέρει τη Χώρα η άμεση έξοδός της από το Ευρώ. Η εθνική οικονομία χρειάζεται μια άπαξ γενναία νομισματική υποτίμηση κατά 2/3 (67%) στην αρχή της νέας πορείας. Χρεωκοπία και υποτίμηση πάνε πακέτο. Ξεκαθαρίζουν το έδαφος για το νέο ξεκίνημα. Πετάμε τα δανειακά και νομισματικά βάρη του παρελθόντος που προκάλεσε η μνημειακή ανικανότητα του καθεστώτος, και καταλαμβάνουμε πλεονεκτική θέση εκκίνησης για το μέλλον. Θεμελιώνουμε την ανταγωνιστικότητα της μελλοντικής εθνικής οικονομίας του νέου κράτους.
Αυτές είναι οι άμεσες δράσεις που επιβάλλονται με την αδήριτη αναγκαιότητα της λογικής της πραγματικότητας για την σωτηρία της Χώρας. Χωρίς αυτές θα σβήσουμε από την ιστορία ως ανεξάρτητη και κυρίαρχη κοινωνία δημιουργών, κύριων του μέλλοντός των.
Πριν περάσω στα πράγματα που πρέπει να γίνουν ευθύς μετά τις άμεσες δράσεις, στις τρείς μόνιμες δηλαδή οικονομικές αρχές που απαιτείται να διέπουν το αναγεννημένο Κράτος μας μετά τη νέα Αρχή, θέλω να επισημάνω για τους φρόνιμους την αδιάσπαστη αλληλουχία των τριών άμεσων επιταγών.
Μπορείτε να το δείτε ως εξής. Χρειαζόμαστε τη χρεωκοπία του Κράτους για να μην επιβαρυνόμαστε ως κοινωνία με τα αντιπαραγωγικά βάρη και τις φούσκες που η Φαυλοκρατία φόρτωσε στη χώρα τάχα υπέρ της κοινωνίας, μα κατά βάση και ουσιαστικά υπέρ της φεουδαρχικής ολιγαρχίας του Καθεστώτος. Για να μπορέσουμε όμως να χρεωκοπήσουμε το Κράτος αξιόπιστα και με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση για την κοινωνία των δημιουργών, πρέπει να δημιουργήσουμε απόλυτη τομή μεταξύ Παλαιού Καθεστώτος και Νέας Αρχής. Απαιτείται να πείσουμε τους δανειστές μας, και κυρίως τις Αγορές, ότι τα χρέη, ή μάλλον η υπερχρέωση, ανήκουν στη  φαυλοκρατία, η οποία όπως κορόιδεψε αυτούς έτσι εξαπάτησε και εμάς πίνοντας ταυτόχρονα το αίμα μας για γενεές. Για να τους πείσουμε πρέπει πρώτα να ξεπατώσουμε το Καθεστώς που μας τυραννεύει υπό το πρόσχημα μιας επαίσχυντα φαλκιδευμένης δημοκρατίας και κατά την ουσία μιας ολιγαρχοφεουδαρχικής φαυλοκρατίας.
Μια Μεταβατική Εθνική Αρχή Σωτηρίας θα απευθυνθεί κατ’ ευθείαν στους δανειστές της Χώρας και πρωτίστως (το επαναλαμβάνω για τους δυνατούς στη σύνεση) στις Αγορές – όχι ιδιαιτέρως στην Ευρωζώνη, στην Ε.Ε. και στα κράτη μέλη της Ε.Ε. Θα επιδιώξει μια Μεγάλη Συνεννόηση με τις Αγορές. Μια ρεαλιστική και αδιαπραγμάτευτη πολιτική πλήρους και ουσιαστικής απελευθέρωσης στη Νέα Ελλάδα που θα δημιουργηθεί μπορεί να είναι η βάση για την πραγματιστική Συνεννόηση. Απελευθέρωση πραγματική, που θα σημαίνει σταθερές συνθήκες ίσων ευκαιριών και ελεύθερου ανταγωνισμού – για το Κεφάλαιο πρωτίστως και όχι μόνον για την Εργασιακή ελαστικότητα. Ο αληθινός και υγιής «Καπιταλισμός», δηλαδή το φυσικό οικονομικό σύστημα για να το πω με κλασικούς όρους, θεμελιώνεται πάνω στη μεγάλη αρχή της Ανταπόδοσης: η ορθή επιλογή ωφελεί, το λάθος ζημιώνει. Η διπλή αυτή αλληλουχία επιλογών και συνεπειών συνιστά την ανώτερη ηθική του καπιταλισμού. Αλληλουχία φυσική και αντικειμενική, χωρίς προστασίες και χωρίς παρεμβάσεις υπέρ των ολίγων διαπεπλεγμένων της πολιτικής εξουσίας, χωρίς τεχνητά «θετούς» και «δοτούς» μεγάλους. Και προσέξτε, ο δανείζων τον ανεπρόκοπο, το ανίκανο Καθεστώς της Χώρας, σφάλλει και αυτός!
Υπάρχει ικανό περιθώριο μιας μεγάλης Συνεννόησης της αναγεννημένης Χώρας με τις Ελεύθερες Αγορές. Αλλά η αξιοπιστία της Νέας Μεταβατικής Αρχής Σωτηρίας θα εξαρτηθεί από την ικανότητά της και την αποφασιστικότητα της ασυνέχειας που θα προκαλέσει μεταξύ Παλαιού Καθεστώτος και Νέας Αρχής. Η τομή προς το παλαιό (το ancien regime) πρέπει να είναι απόλυτη για να είναι πειστική. Γι’ αυτό κάθε επαναστατική αρχή είναι σκληρή.
Βλέπετε λοιπόν ότι σωτήρια Χρεωκοπία και εκμηδενισμός του Καθεστώτος της Φαυλοκρατίας πάνε αναπόσπαστα μαζί. Και ότι αυτά τα δύο δεν μπορούν να συντελεσθούν επιτυχώς (και επωφελώς για την κοινωνία των δημιουργών) εντός της Ευρωζώνης, αλλά στο πλαίσιο των Ελεύθερων Αγορών. Όπου μόνο μπορεί να πραγματοποιηθεί και η νομισματική διόρθωση, η δραματική υποτίμηση. Τα τρία μεγάλα άμεσα για τη σωτηρία της κοινωνίας και της χώρας πάνε μαζί. Χωρίς το πακέτο τους για αρχή δεν τη βγάζουμε.
Ας λάβουμε τα μέτρα μας.
Αύριο θα γράψω για τις οικονομικές αρχές του καινούριου κράτους μας μετά τη Νέα Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: