ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

Ο βάλτος με τις πενταροδεκάρες – 2 (Ή Άσπρος σκύλος-μαύρος σκύλος...)Γεώργιος Στάικος

Συνεχίζει η κυβέρνηση να ψάχνει τις, κατά Φίλη, πενταροδεκάρες στο βάλτο της οικονομίας, απομυζώντας τώρα το  κρασί και ό,τι άλλο έχει απομείνει με λίγο ζουμί, για να μπορέσει να τροφοδοτήσει τις χωρίς τελειωμό ανάγκες του χρεοκοπημένου παρασιτικού – πελατειακού κράτους, του οποίου αποτελεί πλέον την έσχατη εφεδρεία.


Είναι φανερό πλέον. Έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Δεν πρόκειται να περικόψουν καμία κρατική δαπάνη. Το παρασιτικό-πελατειακό κράτος είναι ο θεός τους. Αντ' αυτού, δεν θα αφήσουν σε χλωρό κλαρί όποιον ιδρώνει το πουκάμισό του και βγάζει έστω και λίγα τίμια λεφτά. Συνεχίζοντας το αποτρόπαιο έργο των προηγουμένων, που με το εφεύρημα των «ισοδύναμων», απέφυγαν την τίμια ομολογία της χρεοκοπίας και ό,τι κάτι τέτοιο θα συνεπάγονταν, μεταφέρουν το πρόβλημα στο σύνολο της κοινωνίας, προσβάλλοντας τους πιό υγιείς ιστούς της, τη βαθιά παραγωγική λειτουργία, όπως είναι η αγροτική παραγωγή, ή η μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων.

Μετά την επίθεση στα ακίνητα, που στοχοποιήθηκαν από τους δήθεν φιλελεύθερους με τον ΕΝΦΙΑ έρχεται τώρα ο αγροτικός τομέας, με άνοδο του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από 13 σε 23%, ειδικό φόρο στο κρασί και λοιπή φορολογική καταιγίδα στα σκαριά.

Αν λάβουμε υπ’ όψη μας ότι ουδείς πλέον επενδύει στην Ελλάδα, παρά με όρους ληστρικούς, βλέπε τράπεζες, που πωλούνται πλέον εξευτελιστικά με τον ευφημισμό των αυξήσεων του μετοχικού τους κεφαλαίου, η κατάληξη για τη Χώρα δεν μπορεί να είναι παρά μοιραία.

Η εμμονή στο δόγμα των «ισοδύναμων», χωρίς την παραμικρή μεταρρυθμιστική πνοή, με σημαία τον αριστερό, τώρα, λαϊκισμό, έναντι του δεξιού, πριν, επιβεβαιώνει απόλυτα, για όσους τυχόν είχαν αμφιβολίες, τη γνωστή ρήση: ‘Ασπρος σκύλος – μαύρος σκύλος, ούλοι οι σκύλοι μια γενιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: