ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Ο βάλτος με τις πενταροδεκάρες



Γεώργιος Στάικος
Έχει πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθεί ο κ. Φίλης από τις πενταροδεκάρες του ΦΠΑ στα φροντιστήρια και στα (ιδιωτικά) δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια! Μακάρι να ήταν έτσι. Μακάρι να ασχολείτο τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι με πιο σοβαρά πράγματα. Πάντως προς το παρόν δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας κάτι τέτοιο.

Προς το παρόν, σύσσωμη η κυβέρνηση έχει αποδυθεί σε έναν ανελέητο αγώνα συλλογής «πενταροδεκάρων», κυρίως με την αύξηση του ΦΠΑ ή και με την για πρώτη φορά επιβολή του σε δαπάνες που μέχρι τώρα, λόγω του ιδιαίτερου κοινωνικού τους χαρακτήρα, απαλάσσονταν, όπως έγινε με τον ΦΠΑ στην Παιδεία. Αρχίσανε το καλοκαίρι με αύξηση του ΦΠΑ,  από 13 σε 23%, στην εστίαση, στα τρόφιμα, στα γεωργικά εφόδια και συνεχίσανε με την Παιδεία και τα γηροκομεία (οι αθεόφοβοι), χωρίς ίχνος αιδούς (τσίπας, κατά το κοινώς λεγόμενο), χωρίς ντροπή, που εδώ και χιλιετίες συγγκρατεί τους Έλληνες και τους κάνει διαφορετικούς, σχεδόν μοναδικούς. Πρόκειται βέβαια για ένα αίσθημα που σήμερα το βρίσκει κανείς μόνο στους ανθρώπους του λαού και όχι σ’ εκείνους του καθεστώτος.
Μαζεύουν πενταροδεκάρες, γιατί, όπως και οι προηγούμενοι, αρνούνται να παραδεχτούν τη χρεωκοπία, να ομολογήσουν την αδυναμία να πληρώσουν μισθούς (του δημοσίου) και συντάξεις, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να παραδεχθούν τη χρεωκοπία του πελατειακού – παρασιτικού καθεστώτος, του οποίου φαίνεται να αποτελούν την τελευταία εφεδρεία.
Αρνούμενοι να ομολογήσουν αδυναμία για τη διαιώνιση της πελατειακής πρακτικής αυξάνουν τη φορολογική πίεση μέχρις ασφυξίας. Το αποτέλεσμα είναι απολύτως προβλέψιμο. Συνέπεια των μέτρων θα είναι η περαιτέρω μείωση της οικονομικής δραστηριότητας, και άρα νέα μείωση των εσόδων, με νέους φόρους κ.ο.κ μέχρι πλήρους ακινησίας. Η απόλυτη παγίδευση σε έναν βάλτο με πενταροδεκάρες.

Υ. Γ. Τελείως συμπτωματικά, όχι όμως και χωρίς λόγο, υποδέχονται σήμερα τον εκ Γαλλίας, εθελοντή – προστάτη, λες και δεν έχει περάσει ούτε ώρα από την εποχή που ο Κωλέτης, του γαλλικού κόμματος, εγκαθίδρυε πριν από 180 χρόνια, το πελατειακό – παρασιτικό καθεστώς, του οποίου μια από τις χρεωκοπίες (ας ευχηθούμε να είναι η τελευταία και καλή) ζούμε σήμερα.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι πρώτο στην υποδοχή είχανε τον πρώην συνάδελφο του κ. Φίλη υπουργό, γνωστό για τις μεταφράσεις του γαλλικής «φιλοσοφίας», ίσως για να δείξουν την «πρόοδο» που έχει συντελεστεί από τότε. Ποιός είπε ότι η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται παρά μόνο ως φάρσα. Ποιός άλλος, παρά ένας Γερμανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: