ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Ο φόρος στην Παιδεία και η λατρεία του Σκότους

Γεώργιος Στάικος

“Στα ιδιωτικά δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια, θα ισχύσει ο συντελεστής ΦΠΑ 13%, με το σκεπτικό ότι συνιστούν επιλογή των οικογενειών”. Αυτό είναι το επίσημο σκεπτικό που συνοδεύει την απίστευτη απόφαση.
 Δηλαδή, αφού δεν συμβιβάζονται με τη «δημόσια δωρεάν παιδεία» που τους παρέχει το Κράτος θα τιμωρούνται με χαράτσι 13%!
Τελικά, η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, παρά το δίμηνο κοιλοπόνεμα, δεν μπόρεσε να κρύψει τις θλιβερές της προθέσεις. Με το φόρο στην Παιδεία, για πρώτη φορά στο νεοελληνικό Κράτος, και σε θλιβερή παγκόσμια πρώτη (δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον πλανήτη) αποκαλύπτει, φέρνει στο φως τα σκοτάδια της ψυχής της. Διακηρύσσει την έλευση του Σκότους και διατυμπανίζει το «κόστος» των ατομικών επιλογών. Όσοι ξεφεύγουν από τη «γραμμή», κατ’ αρχήν πληρώνουν (αργότερα θα δούμε τι άλλο θα γίνει μ’ αυτούς...).
Το σκεπτικό είναι έμπλεο φθόνου και ταξικού μίσους. Τιμωρεί τους «άλλους» (οι δικοί μας είναι φτωχοί, δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά!). Πιο πολύ όμως τιμωρεί την Παιδεία. Επιχειρεί  να κλείσει την όποια χαραμάδα φωτός.
Μισεί ό,τι δήποτε δεν ελέγχει, αξιοποιεί τη χρεωκοπία για να επιβάλει ένα νέο απεχθέστερο καθεστώς, απόλυτα ελεγχόμενο, χωρίς πλέον ελπίδα σωτηρίας.
Η εξέλιξη, αν και αναμενόμενη, είναι πέραν πάσης προσδοκίας.
Με το καλημέρα, κηρύξανε τον πόλεμο στη γνώση.  Βάλανε φόρο στην Παιδεία.
Κλείνουν τις χαραμάδες. Θυσιάζουν στο Σκότος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: