ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΙ Ο ΠΙΘΗΚΟΣ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Λ. ΠΙΕΡΡΗΣ

Καμμιά φορά το νόημα ιστορικών εξελίξεων αναβλύζει σε μια στιγμή του χρόνου με εκτυφλωτική σαφήνεια, φορτίζοντας γεγονότα με ένα βάρος ασύγκριτα δυσανάλογο προς την καθεαυτήν τους σημασία.
Τέτοιο αποκαλυπτικό γεγονός είναι η ανάληψη εκ μέρους της Ελλάδας της κυλιόμενης εξαμηνιαίας προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βεβαίως η Προεδρία αυτή θεσμοθετήθηκε έτσι ώστε να μην έχει καμμιά ουσιαστική σημασία. Παρείχε την φαντασία μιας ισοτιμίας χωρίς την πραγματικότητα της ισοκυρίας. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς: όπου οι δυνάμεις είναι άνισες, οι ροπές και οι ενέργειες δεν είναι δυνατόν να είναι ίσες.
Όμως αναλογισθείτε την σκηνή.
Είναι καρναβάλι. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα καρναβάλι εθνοτήτων. Είναι η σύγχρονη μορφή της μεσαιωνικής γιορτής του Γαιδάρου, που μας διακωμώδησε ο Ροίδης. Εκεί που ασχολούνται ολοχρονίς με τα συμφέροντά τους, με τον Θεό τους και το εγώ τους, με τα αλαφροΐσκιωτα cogito ergo sum τους  και τα υπερβατολογικά υποκείμενα, με την πειθαρχία τους και τους μηχανισμούς τους, ξαφνικά κάθε τόσο, ξεδίνουν σε αλλόκοτες παράτες με γκροτέσκες μάσκες.
Ένα τέτοιο θέατρο του παραλόγου είναι οι Σύνοδοι και υποσύνοδοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν τις εννοούν στα σοβαρά. Διασκεδάζουν μετά τα κάτεργα της δουλείας στις ομίχλες της Καινιγκσβέργης.              
Αλλά βαρέθηκαν τον Γάιδαρο. Και το γλεντάνε τελευταία με τον Πίθηκο. Βρήκαν το τέλειο άθυρμα: τους ηγέτες πολιτικούς του Καθεστώτος της Ελλάδας.
Και φανταστείτε λοιπόν τον Πίθηκο στο θρόνο της Ευρώπης. Θυμηθείτε εκείνη την αμίμητη σκηνή στον Ιβάν τον Τρομερό του Eisenstein, όπου στέφουν τον λωλό Βλαδίμηρο Τσάρο και τον βάζουν στον θρόνο γελοιοποιώντας τον αλλά και τσεκάροντάς τον. Και διεπίστωσαν ότι είναι και άχρηστος και φίλαρχος. Και οπότε τον ξεφορτώθηκε ο Ιβάν ο Τρομερός τον καραγκιόζη ξάδερφό του.
Γιατί συχνά-πυκνά στα γλέντια βγαίνουν σοβαρά πράγματα στην επιφάνεια, που με δυσκολία αντιμετωπίζονται στην καθημερινή επισημότητα.
Σκεφτείτε λοιπόν.
Η Ελλάδα είναι μια αποτυχημένη χώρα. Δεν είναι συντεταγμένη πολιτεία. Δεν είναι καλά-καλά Κράτος. Στήθηκε απλά ένας μηχανισμός προς εξυπηρέτηση μιας στενής και στυγνής ολιγαρχίας. Αυτό δεν είναι κράτος. Είναι πιθηκισμός κράτους.
Το ανθελληνικό Καθεστώς που απομυζά την κοινωνία σαν βδέλλα πιθηκίζει Ευρώπη. Και σημαιοφορεί τον πατριωτισμό της Επαιτείας. Και δουλεύει υπέρ της εγχώριας ολιγαρχίας. Είναι άχρηστο για τις Δυνάμεις, ανέντιμο για τις Αδυναμίες και ολέθριο για την Κοινωνία. Αυτό είναι όλο.
Οι Ευρωπαίοι το βάζουν τώρα στον καρναβαλικό θρόνο της Ευρώπης για να το διαπομπεύσουν. Αυτοί που μετράνε παντού προπηλακίζουν τους ανίκανους ηγέτες της Ελλάδας  σε κάθε ευκαιρία. Μας λένε με κάθε τρόπο ότι το Καθεστώς της χώρας είναι υπεύθυνο για τα δεινά του λαού μας, την υποβάθμιση της ζωής, την εξαθλίωση της κοινωνίας.
Το Καθεστώς μας διέβαλε έξω ότι εμείς φταίμε γιατί είμαστε καθυστερημένοι κοπρίτες. Οι πίθηκοι μίλησαν. Οι ξένοι δεν τους πίστεψαν ποτέ, αλλά τώρα δεν τους χρειάζονται κιόλας. Το Καθεστώς δεν έχει κανένα στήριγμα έξω. Έχει την κοινωνία κάθετα εναντίον του.
Ο Πίθηκος ανέβηκε στον Θρόνο, θρόνο από κουρελόχαρτα που τα λένε συνθήκες. Ο Πίθηκος ξώφλησε.
Αλλά και ένα φιλικό μήνυμα προς τους σοβαρούς Ευρωπαίους. Καλά να λατρεύετε τον γάιδαρο στους τρομερούς γοτθικούς ναούς. Αλλά μήπως τώρα το καρναβάλι έγινε καθημερινό;
Μήπως τώρα ο Πίθηκος στον χάρτινο Θρόνο είναι τόσο γέλιο με τα καμώματά του όσο και σχόλιο για την κατάντια σας;
Μήπως παραγίνατε κωμικοί εσείς οι κατά χαρακτήρα πολύ νηφάλιοι και σοβαροί;
Προσέξτε, θα σας δούμε σε λίγο θωρακισμένους στην Αθήνα. Δεν ντρεπόσαστε;
Εμείς πάντως, οι Έλληνες του Ελληνισμού δεν χολοσκάμε ούτε με τα καραγκιοζιλίκια σας, ούτε με τις πόζες του Πιθήκου σας. Δεν μας αρέσουν τα καρναβάλια σας με τον εντόπιο Πίθηκο. Αν θέλετε να είμαστε φίλοι κόψτε την αλυσσίδα που τον κρατάτε, και με την οποία σας απειλεί.

Εμείς δεν έχουμε σχέση με το Καθεστώς.     

Δεν υπάρχουν σχόλια: