ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Η αποχώρηση της Βιοχάλκο

Γεώργιος Στάικος

Η από τις 6 Φεβρουαρίου 2013 προαναγγελθείσα μεταφορά της έδρας της εταιρείας μετάλλων «ΒΙΟΧΑΛΚΟ» γίνεται πράξη με ανακοίνωση της εταιρείας στις 16 Σεπτεμβρίου 2013, επτά μήνες μετά την πρώτη νύξη. Στο μεταξύ έφυγαν η ΕΕΕ και η ΦΑΓΕ, μένει να δούμε τι θα κάνει ο Τιτάνας, που τον Μάρτιο είχε διαψεύσει τη σχετική φημολογία, με μια ανακοίνωση όμως που κατέληγε «…πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε εναλλακτική».

Οι δυσχέρειες στη χρηματοδότηση, η βαριά φορολόγηση και το κόστος της ενέργειας είχαν εξ αρχής προσδιοριστεί ως τα σημαντικότερα προβλήματα. Δεν πρόλαβε όμως να ασχοληθεί ο Πρωθυπουργός μας. Ασχολείται με το πώς θα μοιράσει το «πρωτογενές πλεόνασμα» που περιμένει στο τέλος της χρονιάς! Συναντά ταυτόχρονα κάθε τόσο ξένους επενδυτές, που όμως δεν αποφασίζουν, ιδιαίτερα όταν βλέπουν τους ντόπιους να φεύγουν.
Η Χώρα μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε «χώρο» προς αποφυγήν, οι δημιουργοί την εγκαταλείπουν και μένει πλέον στο έλεος της παρασιτικής και φατριαστικής ολιγαρχίας, που την λυμαίνεται εξ αρχής, από ιδρύσεως. Είναι φανερό ότι μας περιμένουν δύσκολες ’μέρες. Η καταστροφική πορεία συνεχίζεται αδιάπτωτη.

Οι ευθύνες που επωμίζεται το πολιτικό σύστημα είναι τεράστιες, ιδιαίτερα βέβαια εκείνες της Κυβέρνησης, που συγκεντρώνει τους βασικούς εκφραστές του αμετανόητου καθεστώτος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: